Wpis z mikrobloga

@Obruni: jeżeli przebijemy $6500 to dopiero wtedy zacznie się. Narazie wszyscy poważni spekulanci tylko obserwują i boją się wejść. Jeżeli ten poziom utrzyma się dłużej bez korekty to wtedy rakieta dostanie paliwa. Prosto na $9K.
  • Odpowiedz
@bankster: miesiąc temu pisałem ze poczołgamy sie z 4,5 do 6k, a potem z 6 do 9 będzie rakieta. Teraz obawiam sie ze te wzrosty, sa za szybkie i braknie paliwa do rakiety. Sadziłem ze wzrosty 4.5 do 6 będą wolniejsze, oczywiście moje prognozy sa z d--y wzięte, tak po prostu sadze. Czół bym sie pewniej, gdyby to trwało trochę dłużej, obawiam sie czy nie za szybko to wszystko leci,
  • Odpowiedz
@bankster: hej, tu sie nie zgadzam. Jaki niedźwiedź? od minimum na 3.2k$ urosło na 6 z drobnymi, przyzwyczailiście sie mówić ze, jest recesja. Recesja skończyła sie dawno temu. od minimum jest wzrost 100%. Jesteśmy bezsprzecznie w fazie wzrostów, kwestia tylko w jakim scenariuszu te wzrosty pójdą , czy boleśnie czy na pełnym gazie.
  • Odpowiedz
@Obruni: na wykresach długoterminowych nie widać jeszcze zmiany trendu, ciągle jest spadkowy dlatego spekulanci są bardzo ostrożni. Oni wiedzą, że to może być fałszywe wybicie, pułapka na byki. Muszą dostać jasne potwierdzenie dopiero wtedy zacznie się zabawa.
  • Odpowiedz
@bankster: taaa kreski, kreski maja dla mnie jedynie wartość jako samospełniająca sie przepowiednia. Jeśli odpowiednio dużo traderów wierzy ze AT działa, to AT działa, bo postępują wg tego. Wg mnie pułapki na byki i tak nie pokazuje AT, pułapka może sie zdarzyć i tyle. Obwieszczenie ze wg kresek recesja sie skończyła, na poziomie wzrostów o powyżej 100% od minimum jest po prostu stwierdzeniem faktu, tyle ze, trochę spóźnionym. Uwierzył bym
  • Odpowiedz
@Obruni: nie ma czegoś takiego jak działa nie działa. Zainteresować się trzeba zdobyć jakąś wiedzę wtedy dopiero można coś mówić. To są zwykłe wskaźniki a rynek może zmienić kierunek w każdej chwili. To są tylko narzędzia, które pomagają w obserwacji rynku, te wskaźniki pokazują jasno, że w długim terminie patrząc ciągle jeszcze mamy trend spadkowy i wszystko może nagle odwrócić się.
  • Odpowiedz