Wpis z mikrobloga

Motomirki jak myślicie, dobry wybór na początek?

Jedyny kontakt z motocyklami miałem za młodziaka + kurs na prawko a2, wszyscy mi wmawiali że to za małe na początek (Cooper trzeba 600 kupić), ale pomyślałem że najlepiej na takim się nauczyć jazdy. Na miasto idealne moim zdaniem, a jak pojeżdżę do końca sezonu to może wejdzie jakieś 400-500ccm? Jak myślicie?

#motocykle #motomirko #motomirki
Cooperr - Motomirki jak myślicie, dobry wybór na początek?

Jedyny kontakt z motocy...

źródło: comment_8w01oYFQsU4TSAy1n1lmjZSi0b39wOsL.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@Cooperr: Ja ogólnie propsuję klasę 250ccm. Sam po zdaniu a2 zaczynałem właśnie na 250 i mi w zupełności wystarczało. Nabrałem pokory i szacunku do motocykli, niewielka waga uratowała mi parę razy kuper bo by się skończyło szlifem/glebą.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cooperr: motocykl fajny ale też trzeba uważać z resztą jak na każdym motocyklu. Lekki, elastyczny, przyjemny :) i jak będziesz chciał też niebezpieczny dlatego uwazac musisz
  • Odpowiedz
@Cooperr ja polecam R6 z lat 2004-2005 jako pierwszą maszynę. Szczególnie do miasta.

A co najważniejsze to moim zdaniem najładniejszy motocykl jaki istnieje.
  • Odpowiedz
@Cooperr: wczorajbw Płocku zabił się chłopak na skuterze 20 lat miał. Tak więc tego¯\_(ツ)_/¯ . Ja osobiście jak bym był w twojej sytuacji i mógł bym mieć wiekszą pojemność, to bym chiał 600 a nie jakieś gówno. Zresztą i tak niedługo będziesz się przyglądał większym sprzetom. Ja zaczynałem od 650 teraz mam 800 i 7lat prawko.
  • Odpowiedz
@Argonzz: jak można R6 polecać na pierwsze moto xDDDD jeszcze w dodatku do miasta xDDDDD i to jeszcze z lat gdzie drugi bieg jest częścią eksploatacyjną xDDDD je jebe...

@Cooperr: dobry wybór, polatasz nauczysz się i mniej więcej zdecydujesz, w którym motocyklowym kierunku chcesz zmierzać :)
  • Odpowiedz
@amath o witam serdecznie. Znów czas bitwę zacząć o polecane pierwsze motory ;)

1. Sport w mieście sprawuje się wyśmienicie. Jest wąski, krótkie trasy po mieście nie męczą, jedynie supermoto może powalczyć ale tylko z węższa kierownicą bo inaczej zdejmujesz lusterka w korku.

2. R6 pierwszej generacji ma problem z 2biegiem. W kolejnych generacjach problem nie występuje. Czyli R6 po 2003 roku jest ok.

3. R6 jest lekka i zwrotna jak na
  • Odpowiedz
@Argonzz: motocykle :)

Sprawuje się świetnie jak nie masz porównania do niczego innego :D
Ile właścicieli R6 tyle teorii, w której wersji były już skrzynie dobre, a które nie, w RJ15 też padają :P
Lekka owszem bo to sport, zwrotna owszem, na torze. Manewry w korku i przy niskiej prędkości są utrudnione ze względu na pozycję, zwłaszcza w sportach z poprzedniej epoki - bardzo leżącą.
Ładna nie ładna kwestia gustu, mi
  • Odpowiedz
@Cooperr: kup taki jaki Ci się podoba i na jakiego Cię stać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przy czym to pierwsze nawet ważniejsze.
Pojemność nie ma znaczenia, sam i tak nie odkręca. Ale coś pokroju 250 - 500 do miasta jest w zupełności wystarczające, różowy teraz będzie kupować pierwsze moto i raczej będzie to GS500F - bo w miarę tani i dość sensownie wygląda jak za te pieniądze.
  • Odpowiedz