Aktywne Wpisy
techno_mojsze +403
Pytanie z kategorii 100% na serio, chciałbym dowiedzieć się jaka logika stoi za obecnym stanem rzeczy:
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Tacho_ +10
Pytanie do dzieciatych facetów ...
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Czy bitwa o Winterfell nie byłaby bardziej emocjonująca gdyby dowódcy żyjących nie byli idiotami i opracowali sensowny plan obrony, który by po prostu nie wypalił poprzez nieprzewidziane trudności czy po prostu samą brutalną siłę przeciwnika? Zamiast tego mamy bezsensowną szarżę w ciemności, katapulty na przedzie piechoty i umocnienia które bardziej przeszkadzają obrońcom niz atakującym.
Czy śmierć smoka nie byłaby dużo bardziej przejmująca gdyby nie naginać praw fizyki, mechaniki i prawdopodobieństwa? Mamy uwierzyć, że lecąca na smoku Danka nie zauważyła floty wroga, a jednocześnie flota ta wystrzeliła z nieruchomych balist, położonych na kołysanych falami okrętach trzy pociski, które idealnie trafiły w ruchomy powietrzny cel i to mimo odległości z taką siłą by przebić na wylot smocze łuski? Gdy jednocześnie ta sama broń chwile później okazuje się oczywiście nieskuteczna wobec głównej bohaterki? No i mamy uwierzyć, że Euron zapomina, że jego okręty są z drewna i chce walczyć z zionącymi ogniem smokami na morzu w pobliżu twierdzy wroga? Skoro Cersei stać na Złotą Kompanię to przecież stać by ja było na garść dywersantów w armii wroga, którzy po prostu mogliby np. tego smoka otruć jakimś Qyburnowym wynalazkiem.
Mamy wierzyć, że paranoiczna Cersei nie bała się wysadzić w powietrze głównego ośrodku kultu Westeros wraz z kapłanami tego kultu oraz cala opozycją i mnóstwem cywili (co w oczywisty sposób wywoła w całym kraju wrogie reakcje), a nie wykorzystuje okazji by z murów miasta wystrzelać śmietanki opozycyjnych sił w tym pretendentki do tronu?
Mamy wierzyć, że Bronn ot tak wszedł sobie do komnat dwoch ważnych osobistości z kusza w ręku? Może niech po prostu zaczai sie na nich gdy będą poza obozem albo pokażmy, że przekupuje/zabija strażników, cokolwiek.
Chcemy żeby Duch wywędrował za mur? Ok ale wiemy od pierwszego rozdziału, że więź między Starkami a wilkorami jest znacznie silniejsza niż między zwykłym psem i panem, że chociażby wyczuwają sie z sąsiedniego kontynentu jak Arya i Nymeria. I co mamy wierzyc, że Jon pozbyl sie go ot tak, nawet bez pozegnania i chwili zastanowienia?
Itd. Itp. O Nocnym Królu nawet nie wspomnę, bo szkoda gadać. Twórcy chcieli skończyć serial w sposób efektowny, ale przez brak logiki i spójności postaci, scen i wątków zamiast efektownego zakończenia mamy tanie efekciarstwo.
#got
@ambereyed: Przecież on się zaczaił na nich w karczmie poza murami.
#!$%@?! Jak oni mogli tak #!$%@?ć ten serial?