Wpis z mikrobloga

tl;dr nk wyjaśni debilowi jak znaleźć pracę

hej mirki, ostatnio z różnych powodów niezależnych ode mnie (choroba w rodzinie) przestała mi wystarczać kasa ze stypendiów i potrzebuję znaleźć pracy weekendowej najlepiej, ale w tygodniu też da radę o ile jest jakiś elastyczny grafik bo nie mam zbyt dużo zajęć na studiach obecnie. nie jestem jakoś bardzo zdesperowany (będę dopiero jakoś w czerwcu), więc nie potrzebuję jakiś bardzo szemranych sposobów na zarobek.

więc w czym problem? Nigdy nie pracowałem, nigdy nie szukałem pracy, mam absolutnie zerowe pojęcie jak się za to zabrać. Nie wiem, chodzić po prostu po jakiś miejscach i błagać z pustym CV żeby zatrudnili biednego studenta? Szukać jakoś na necie? Rozumiem, że czeka na mnie jakaś gównorobota, bo mam 0 doświadczenia a moje kwalifikacje nie są jakieś super (oprócz znajomości angielskiego na C1 i dosyć niszowego języka na B2, ale za tym się rozglądałem już i nie znalazłem niestety nic).

Czemu nie zapytam znajomych? W sumie to mi głupio, bo większość moich znajomych jest dosyć starsza ode mnie i już dawno pracują i czułbym się jakbym się pytał kogoś jak oddychać. Poza tym musiałbym wyjaśniać moją sytuację a nie chce się jakoś bardzo użalać, bo to są bardzo dobrzy ludzie którzy wylecą z pomysłami jakiś zrzutek albo coś a nie chce się czuć jak gówno.

Jeżeli to coś zmienia to chodzi mi o Poznań.

Proszę bez szkalowania ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#poznan #studbaza #pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 9
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Xenotic: a co studiujesz? Może próba złapania pracy chociaż w okolicy tego w czym się ksztalcisz się uda a jeśli nie to może być przynajmniej jakiś punkt wyjścia
  • Odpowiedz
@Xenotic: jest grupa na fejsie, praca poznań czy coś takiego, tylko ja tam radzę uważać na te oferty xdd jak gastro, bo w zasadzie tylko w tym jest elastyczny grafik, to ostatnio np. w czerwonym sombrero szukali, przejdź się po starym rynku i zobacz czy są jakieś ogłoszenia na drzwiach, w gastro jest tak duża rotacja, że na bank coś znajdziesz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Xenotic: wejdz na strony sieciowek kinowych, zwykle zatrudniają studentów i chyba można dostosować grafik jako tako. Mają na stronach formularze do wypełnienia przy zatrudnieniu.
  • Odpowiedz