Aktywne Wpisy

Bobito +527

Caracas +5
Mercedes z Pogotowia Ratunkowego we Wrocławiu wystawiony na sprzedaż - Ukraiński OLX oficjalny profil komisu ;)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mercedes-sprinter-906-skoraya-pomosch-2009-god-2-2-cdi-shvidka-dopomoga-IDR9VUq.html?isPreviewActive=1
#olx #ukraina #polska
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mercedes-sprinter-906-skoraya-pomosch-2009-god-2-2-cdi-shvidka-dopomoga-IDR9VUq.html?isPreviewActive=1
#olx #ukraina #polska

#sztuka #malarstwo #art
@mam_klucz_do_sracza: wtedy to byłby performance
nic to, że ludzkie ciało nieprzerwanie jest motywem w sztuce od starożytności - chętnie poczytam co przekonało Cię do poglądu, że Twoja opinia ma wobec tego znaczenie :)
farba jeszcze wilgotna ( ͡º ͜ʖ͡º)
@mam_klucz_do_sracza: chyba uraziłeś Wenus z Milo. Ręce odpadają...
Oddanie lekkości materiału, fizyki jego przylegania gdy jest wilgotny, konturów sylwetki pod nim, cieni na materiale i skórze a co ważne przy tej całej inżynieryjnej pracy malarz nie zgubił piękna tej osoby jako całość.
Naprawdę to można docenić bez względu na sam temat obrazu. Trudno nie docenić
@Microbiusz: rozumiem i doceniam Twój przekaz, jednak nie zgodzę się z tezą, którą tu przedstawiłeś. Współcześnie sztuka jest doceniana nawet przez pozornie nie związane z nią środowiska. Mam tu na myśli chociażby mariaż sztuki i biznesu.Coraz częściej firmy organizują wewnętrzne wernisaże, na które zapraszani są klienci. W otoczeniu obrazów i przy dobrym winie o wiele łatwiej o budowanie pozytywnych
A co do wartości malarstwa w dzisiejszych czasach to jednak bym polemizował. To o czym powiedziałaś nie jest "popowe" i
@Microbiusz: jakieś dane statystyczne? Na podstawie jakich faktów tak twierdzisz?
Przecież malarstwo właśnie na tym polega.
To zdanie jest tak dużym nadużyciem że muszę stwierdzić że jest nieprawdziwe.
Nie wdając się w dłuższe tłumaczenia, pomyśl tylko o kubizmie, abstrakcjoniźmie, surrealizmie, dzieła powstałe w tym kierunku malarskim nie mają za zadania utrwalać historii.
Subiektywna ocena historii na podstawie książek, szkoły i dowolnie innych przekazów (wybaczysz brak bibliografi w komentarzu na wykopie