Wpis z mikrobloga

• 1
Mirasy, jakie pamięci ddr3 obecnie opłaca się kupić?
Mam w tej chwili i5 2500k, asrock p67 pro3, msi rx570 armor 4gb, silentiumpc vero l2 600w bronze. System w10 Home.
Do tego obecnie siedzi 2x4gb 1333mhz cl9, chcialbym wymienic na 2x8gb.
Takie będą ok ? https://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-ddr3-16-gb-1600mhz-cl9-cmz16gx3m2a1600c9-484012/
Komputer w 99% do #gry
#pcmasterrace

Dodam jeszcze że chciałbym się zamknąć w 400zl, wiem że nie jest to zakup na lata, ale nie planuje teraz zmieniać mocno kompa, póki co chce jechać na tym co mam. Niedawno spaliła mi się karta, wymieniłem na tego rx I przy okazji chciałem od razu wymienić ram żeby móc jeszcze sensownie w coś pograć.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Maou no fajnie, szkoda tylko że jakbym chciał kupić ddr4 to musiałbym wydać lekko ponad tysiaka na procka + mobo.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Maou cieszę się twoim szczęściem w takim razie, różne są sytuacje w życiu. A teraz sio, idź powstawiać dziewczynki z chińskich bajek i nie marnuj mojego czasu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zevs: szkoda siana inwestować w tę platformę. Ale jeśli musisz, to poszukaj używanego RAM, nieco szybszego niż te 1600 MHz. Miałem tę platformę z pamięciami 1600 jeszcze w 2017 roku i już mocno się ten procek dławił.
  • Odpowiedz