Wpis z mikrobloga

@stefan12323432123:
Ten dzialacz to Adam Stanislaw Czeczetkowicz. Jednak odkrywca Konona to "Doktor" Marek Czarniawski. Gdyby wejsc glebiej w powiazania i zaleznosci owczesnej sceny politycznej Bialegostoku, ktora stworzyla Konona, to dojdziemy do calkiem znanych w latach 90tych postaci, np Adama Slomki i Leszka Bubla
  • Odpowiedz
@Docent_nauk: Ja tam tyle wiem na ten temac co w reportażu TVN-u słyszałem i szczerze nie bardzo mnie obchodzi skąd się wziął Konon aczkolwiek pamiętam jego filmiki i to jak kandydował na prezydenta w tym czasie była jeszcze jedna bohaterka YT Barbara Kwarc z Wrocławia która też robiła niezłe dymy tylko z taką różnicą że miała o wiele bardziej poukładane w kapuście niż Konon :)
  • Odpowiedz
@stefan12323432123:
A czy ona nie okazala sie czasem aktorka, zatrudniona do odgrywania tej roli? Jesli chodzi o Konona, to jest on w 100proc naturalnym "talentem".
...a korzenie Pana Prezydenta, to b ciekawa historia, w dodatku wpleciona w rozwoj polskiego YT i internetu w ogole, ktory za sprawa neostrady naprawde stal sie wowczas powszechnie dostepny. Klip wyborczy kononay byl zapewne pierwsza rzecza , jaka miliony Polakow zobaczyly po przylaczeniu neta w
  • Odpowiedz
@Docent_nauk: Basia pracowała w teatrze ale była tam zatrudniona jako szatniarka z tego co się orientuję?Myśle że kandydatura Konona na prezydenta była dla beki na potrzeby YT i nikt się nie spodziewał że ludzie rzeczywiście na niego zagłosują,on miał nawet niezły wynik w tych wyborach dlatego zainteresowała się nim TV i dziś jest znany nie tylko na yt :)
  • Odpowiedz
@stefan12323432123: zgodzę się że było to wyreżyserowane, z tym że Baśka nie wychodziła z roli poza Youtubem. Widziałem ją wiele razy we Wrocławiu, rozmawiającą ze studenciakami w "swoim stylu" a i nawet raz, chyba podczas Euro 2012 spotkałem ją idąc na mecz do pubu. Mijając ją, zamachnęła się i z całej pary przywaliła mi ręką w poślady, krzycząc "Polacy, do boju" xD serio
  • Odpowiedz
@stefan12323432123:
Po latach Czeczet i Czarniawski twierdzili ze wystawienie Konona bylo rodzajem zartu i politycznym happeningiem, majacym na celu udowodnic, ze w niedoskonalej polskiej demokracji, nawet szerzej nieznanego lokalnego dziwaka i awanturnika, da sie wypromowac na polityka. Mysle, ze mowili tak gdyz byli nieco zazdrosni o jego olbrzymia slawe.
Prawdziwe powody nie sa znane, ale na pewno nie wymyslili Konona na uzytek TV lub YT. Jutuba miala wtedy zaledwie rok
  • Odpowiedz