Wpis z mikrobloga

Jest jakiś postęp w przeróbkach konsol nowej generacji? Microsoft i Sony po krótkim zwiadzie dalej zaciekle walczą... ale może coś mi umknęło. Przecież w końcu musi przestać im sie opłacać walka z piractwem. Pewnie wiele osób w tym ja kupiłoby konsole nowej generacji gdyby wyszła przeróbka.
#konsole #xo #xbox #xboxone #xbox360 #ps #ps4 #ps3 #ps2 #ps1 #psx #psp #microsoft #sony #hacking #piractwo
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gwarth: Dev mode? Dev mode pozwala ci pisać i uruchamiać programy typu "homebrew"? Pozwala pisać gry "dla zabawy i nauki", można je udostępnić drugiej osobie w celu uruchomienia? Pozwala uruchamiać dowolny kod? Przecież XO to nie komputer, ba złamanie konsoli niesie za sobą więcej korzyści niż tylko możliwość uruchamiania kodu.
  • Odpowiedz
@xpatryk89: Czytać się nie da tych wysrywów. Każdy wie, że chodzi tobie o darmowe gierki, a nie żadną naukę programowania i pisania gier xD Nie masz zielonego pojęcia o podstawowych rzeczach, a zgrywasz cwaniaka. Z tą kompatybilnością wsteczną to już w ogóle popłynąłeś. Nie musisz kupować gier drugi raz. Jak masz kupioną cyfrową wersję, to pojawia się na liście do pobrania, a jak masz płytę, to wsadzasz i ściąga grę
Griffith - @xpatryk89: Czytać się nie da tych wysrywów. Każdy wie, że chodzi tobie o ...
  • Odpowiedz
Dev mode pozwala ci pisać i uruchamiać programy typu "homebrew"? Pozwala pisać gry "dla zabawy i nauki", można je udostępnić drugiej osobie w celu uruchomienia? Pozwala uruchamiać dowolny kod?

@xpatryk89: Tak. Z tym, że odbiorca musi także posiadać konsolę w trybie dev. Np. w ten sposób dystrybuowany jest Retroarch.

Przecież XO to nie komputer, ba złamanie konsoli niesie za sobą więcej korzyści niż tylko możliwość uruchamiania
  • Odpowiedz
@xpatryk89 dobra nie słuchaj p---------a bialorycerzy,bo srac mi się chce jak czytam te wysrywy o piraceniu
Z ps4 sprawa wygląda tak że tylko póki co soft 5.x jest możliwy do złamania.
O Xbox one słuch zaginął, chyba każdy ma w------e, wkoncu one to było od samego początku jedno wielkie g---o.
  • Odpowiedz