#got w scenie w bibliotece dowiedzieliśmy się że nieumarli mają tak w--------e zmysły że potrafią usłyszeć jak krew kapie na podłogę, jednocześnie nie przeszkadza to Aryi przekraść się przez całe winterfell z------e wightami, przekraść się między paroma white walkerami I zaskoczyć samego nocnego króla XDDDD nie chodzi o realizm a to co jakiś student napisał w scenariuszu za 100$ no ale fajne smoki się biły dużo epickich scen mmm 10/10 nie podoba się to nie oglądaj
MOŻE to ja jestem dziwny że pierwsze sezony gry o tron przyzwyczaiły mnie do w miarę inteligentnego scenariusza gdzie decyzje bohaterów miały konsekwencje, a nie jednego wielkiego fan service jakim jest ten sezon
@Dariel: Może jako sługa boga śmierci nie do końca była żywa ( ͡°͜ʖ͡°) Arya ma zapewne jeszcze niejeden as w rękawie i nie znamy jeszcze do końca jej możliwości, może ona sama nawet ich nie zna.
@zmksa: Jest też teoria, że ona po prostu przybrała twarz Innego i dzięki temu zakradła się do Nocnego Króla. Jasne, w kwestii fabuły
@Kinja ciężko cieszyć się z glupoty autorów. Naprawdę, pierwsze serie uwielbiam, bylem w stanie sporo wybaczyć kolejnym. Ale to co zrobili tutaj... zawiodło na całej linii. Dla przyklady Marvel, bardzo ładnie zamknął 10 lat swoich filmów. Tam tez było kilka scen, które moznaby było zrobić lepiej lub też mniej logicznych, ale całość była bardzo dobrze zarówno pokazana jak o wyjaśniona. @Lezhrass będę, ale niesmak pozostał :) no i na pewno
@Dariel: Dlatego mówię, żeby nie zrównywać serialu z książką i traktować je jak dwie osobne historie. Póki twórcy serialu bazowali na książce, był on świetny pod każdym względem. Teraz mają wolną rękę i pchają budżet w efekty, nie w scenariusz. To już nie jest to samo co kiedyś, ale mimo wszystko dalej przyjemnie się ogląda - tylko nie jako adaptację naprawdę świetnej sagi, a
@makrusz: to, że książka się skończyła i nie mieli z czego czerpać to się nie zgadzam. Tak jak napisałem wyżej, sam Martin odciął się od tego już kilka sezonów temu, bo sami scenarzyści byli święcie przekonani o swojej nieomylności i nie akceptowali jego poprawek. Siłą Gry o Tron na początku była fabuła, dialogi, postaci. To nie był serial, który na pierwszym miejscu stawiał na efekciarstwo, tylko na fabułę. Założę się,
Nie chce zabrzmieć, że na Ciebie najeżdżam(bo tak nie jest), ale zakładam, że nie miałaś zbyt wiele do czynienia z kinem wojenny, superbohaterskim, fantasy lub sci-fi?
@Dariel: Miałam, ale co to ma do rzeczy? :D Ja nie mówię, że ten odcinek był NAJZAJEBISTRZĄ BITWĄ W DZIEJACH KINEMATOGRAFII!!!111. Mówię tylko, że jak dla mnie był dobrze zrobiony i fajnie się go oglądało~ Oczywiście, że bywały naprawdę durne sceny i momenty
@makrusz mnie zapiekla tylko przy tym odcinku xd i to tak bardzo że wylewam żale w necie, bo jednak te kilka lat spędziłem nad tym serialem i czytajac wszystkie książki :) Czy się dobrze bawilem? Owszem, do wczoraj
@makrusz a i co do poprzedniego sezonu, to byly dobre momenty. Tutaj ich nie bylo(a pozostałych dwóch odcibkow nie hejtowalem, bo spodziewalem się ciszy przed burzą. Niestety, zrobilo się ciemno, pokropilo trochę i nawet zadnego pioruna nie było.
@Dariel: Ja mam tylko nadzieję, że Martin przestanie się opierdzielać i doprowadzi tę serię do końca ( ͡°ʖ̯͡°) Rozumiem, że już się nachapał i może z tej kasy balować do końca życia, no ale liczę, że jednak nas nie zawiedzie :'<
@makrusz: z tego co słyszałem w plotkach, że głównie to już i tak ghostwriterzy za niego piszą, on im tylko daje pomysły. Za to ja obecnie siedzę po uszy w Martwym Mieście :D
cały plot aryi polega na tym że jest j-----m assasynem, prawdopodobnie najlepszym na świecie a ty się dziwisz ze cicho się porusza XD jak w------a cała rodzinę freyow też tak się w-------ś?
@Shamalamamayman: ty tak serio porównujesz Freyów, zwykłych śmiertelników, którzy nie mieli prawa spodziewać się jakiegokolwiek zagrożenia w promieniu 100km, z typem który 2 sezony temu widział "świadomość" (?) Brana podróżującą w czasie? xD
MOŻE to ja jestem dziwny że pierwsze sezony gry o tron przyzwyczaiły mnie do w miarę inteligentnego scenariusza gdzie decyzje bohaterów miały konsekwencje, a nie jednego wielkiego fan service jakim jest ten sezon
Komentarz usunięty przez autora
@zmksa: Piszesz kropka w kropkę to samo co każdy zabierający głos na temat odcinka ale na pewno jesteś wyjątkowy xD
@Dariel: Może jako sługa boga śmierci nie do końca była żywa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Arya ma zapewne jeszcze niejeden as w rękawie i nie znamy jeszcze do końca jej możliwości, może ona sama nawet ich nie zna.
@zmksa: Jest też teoria, że ona po prostu przybrała twarz Innego i dzięki temu zakradła się do Nocnego Króla. Jasne, w kwestii fabuły
@Lezhrass będę, ale niesmak pozostał :) no i na pewno
@Dariel: Dlatego mówię, żeby nie zrównywać serialu z książką i traktować je jak dwie osobne historie. Póki twórcy serialu bazowali na książce, był on świetny pod każdym względem. Teraz mają wolną rękę i pchają budżet w efekty, nie w scenariusz. To już nie jest to samo co kiedyś, ale mimo wszystko dalej przyjemnie się ogląda - tylko nie jako adaptację naprawdę świetnej sagi, a
Komentarz usunięty przez autora
@Dariel: Miałam, ale co to ma do rzeczy? :D Ja nie mówię, że ten odcinek był NAJZAJEBISTRZĄ BITWĄ W DZIEJACH KINEMATOGRAFII!!!111. Mówię tylko, że jak dla mnie był dobrze zrobiony i fajnie się go oglądało~ Oczywiście, że bywały naprawdę durne sceny i momenty
@Shamalamamayman: ty tak serio porównujesz Freyów, zwykłych śmiertelników, którzy nie mieli prawa spodziewać się jakiegokolwiek zagrożenia w promieniu 100km, z typem który 2 sezony temu widział "świadomość" (?) Brana podróżującą w czasie? xD