Aktywne Wpisy
![DrFaithless](https://wykop.pl/cdn/c3397992/DrFaithless_mo6XMhBWFT,q60.jpg)
DrFaithless +4
![toporek1234](https://wykop.pl/cdn/c3397992/toporek1234_Jwr2vNctJA,q60.jpg)
toporek1234 +560
Ta komentatorka cały czas mówi BOJSKO zamiast BOISKO zupełnie jak Tomasz Hajto, który równolegle komentuje mecz Jagiellonii Białystok. Sprawdziłem - to Magdalena Śliwa, która urodziła się w Makowie Podhalańskim. Tomasz Hajto również jest z tej miejscowości.
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
No właśnie, to i jego plus i minus - zawiera co prawda naturalne konserwanty, jednak musimy zużyć go dużo szybciej niż gotowy (do 4-5 dni).
Nie musicie używać cukru, możecie wybrać dowolny olej - który wpłynie na smak finalnego produktu.
Gotowy majonez też zazwyczaj mam w lodówce. Takich z dobrym składem szukam na czytamyetykiety.pl :)
Składniki:
1 jajko L
215g dowolnego oleju
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku z cytryny/octu jabłkowego/innego octu
Do wysokiego naczynia (najlepiej o średnicy niewiele większej od średnicy końcówki blendera), wbić jajko, dodać sól, pieprz, musztardę, ocet i olej.
Włożyć blender i miksować chwilę przy samym dnie aż część mikstury zemulguje. Powoli podnosić blender. Na koniec wykonać kilka ruchów góra-dół, aż całość nabierze jednolitej, kremowej konsystencji.
MAKRO w porcji z przepisu tj. 287g: 1989kcal 7B 221T 2W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
źródło: comment_zX6CrhzY1Wg4MP4dIGXHKzNrVD33SIIQ.jpg
Pobierz@chixi: łojezu, z pestek dyni (ʘ‿ʘ)
@anonim1133 nie będzie, chociaż najprawdopodobniej powinieneś dodać trochę cukru, żeby był jak ze sklepu :)
Często robię z oliwy ale smak ma bardziej lub mniej gorzki, kwestia dobrania oliwy. Standardowego oleju rzepakowego nie używam bo jest zbyt przetworzony. A taki z pierwszego tłoczenia nie pasuje mi na majonez.
Kiedyś muszę spróbować zrobić z tłuszczu wytopionego z boczku, podobno da się tylko trzeba mieć wprawę. Smak pewnie ma niesamowity. ( ͡° ͜ʖ
Komentarz usunięty przez autora
Majonez tylko na żółtkach, #bojowkamajonezunazoltkach