Aktywne Wpisy
![ish_waw](https://wykop.pl/cdn/c0834752/2e9ff51c4ea58547f91dab274a1d8c4c928731a29310a42897c945dda37d54c5,q60.jpg)
ish_waw +856
![gracilis](https://wykop.pl/cdn/c3397992/gracilis_TgC6M6TebM,q60.jpg)
gracilis +68
Obserwuje sobie kacapską propagandę na wykopie i muszę napisać, że po wielu próbach udało jej się trafić w gusta wykopków. Mianowicie mnóstwo wpisów odwołuje się do treści "nie mam zamiaru walczyć za kraj który nic mi nie daje i tylko zabiera". Kontynuując punktem zaczepienia są p0lki, janusze wyzyskiwacze, mityczne wieloletnie kolejki na rezonans itd. Żeby mieć świadomość, jak bardzo jest to wycelowane w obrzydzenie polakom Polski trzeba pamiętać, że rosyjska propaganda nie
![gracilis - Obserwuje sobie kacapską propagandę na wykopie i muszę napisać, że po wiel...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/99e320e83bb36e67c651452c564a654f37db8e1540de971a2fc1d6dccac4cfaa,w150.png?author=gracilis&auth=d839776da0b255c0129e58a6f029e45b)
źródło: onuce
Pobierz
No właśnie, to i jego plus i minus - zawiera co prawda naturalne konserwanty, jednak musimy zużyć go dużo szybciej niż gotowy (do 4-5 dni).
Nie musicie używać cukru, możecie wybrać dowolny olej - który wpłynie na smak finalnego produktu.
Gotowy majonez też zazwyczaj mam w lodówce. Takich z dobrym składem szukam na czytamyetykiety.pl :)
Składniki:
1 jajko L
215g dowolnego oleju
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku z cytryny/octu jabłkowego/innego octu
Do wysokiego naczynia (najlepiej o średnicy niewiele większej od średnicy końcówki blendera), wbić jajko, dodać sól, pieprz, musztardę, ocet i olej.
Włożyć blender i miksować chwilę przy samym dnie aż część mikstury zemulguje. Powoli podnosić blender. Na koniec wykonać kilka ruchów góra-dół, aż całość nabierze jednolitej, kremowej konsystencji.
MAKRO w porcji z przepisu tj. 287g: 1989kcal 7B 221T 2W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
źródło: comment_zX6CrhzY1Wg4MP4dIGXHKzNrVD33SIIQ.jpg
Pobierz@chixi: łojezu, z pestek dyni (ʘ‿ʘ)
@anonim1133 nie będzie, chociaż najprawdopodobniej powinieneś dodać trochę cukru, żeby był jak ze sklepu :)
Często robię z oliwy ale smak ma bardziej lub mniej gorzki, kwestia dobrania oliwy. Standardowego oleju rzepakowego nie używam bo jest zbyt przetworzony. A taki z pierwszego tłoczenia nie pasuje mi na majonez.
Kiedyś muszę spróbować zrobić z tłuszczu wytopionego z boczku, podobno da się tylko trzeba mieć wprawę. Smak pewnie ma niesamowity. ( ͡° ͜ʖ ͡
Komentarz usunięty przez autora
Majonez tylko na żółtkach, #bojowkamajonezunazoltkach