Aktywne Wpisy
lajsta77 +79
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
ataeB +5
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
Jesteśmy kilka godzin przed spotkaniem Lechii Gdańsk z Legią Warszawa. Mecz "na szczycie" ekstraklasy. Cudzysłów, bo określenie "na szczycie" kompletnie nie pasuje do tej ligi.
Od lat oglądamy degrengoladę w wykonaniu polskich klubów, szczególnie w europejskich pucharach, pamiętamy DUDELANGE wygrywające z UWAGA: "MISTRZEM" POLSKI.
Oglądając jednak naszą rodzimą ligę w tym sezonie, stwierdzam że jest jeszcze gorzej. W tabeli przewodzi Lechia, która gra antyfutbol, wygrywa mecze, których wygrać nie powinna, a na równi z nimi jest Legia, która miała "odjechać lidze za hajs z ligi mistrzów". Kto walczy o mistrza z tymi dwoma zespołami? Oczywiście Piast Gliwice, który jeszcze sezon temu ledwo się utrzymał. Kto walczy o utrzymanie? Górnik Zabrze, który sezon temu awansował do pucharów. Tutaj, gdyby mistrzem została Legia czy Sosnowiec, nie ma żadnej różnicy. POLSKIE KLUBU NIE MAJĄ ŻADNYCH SZANS W PUCHARACH EUROPEJSKICH. ŻADNYCH.
Oczywiście nie oglądałem wszystkich spotkań ekstraklasy, ale mam kilka wniosków:
- Lechia nie powinna być tam gdzie jest, zresztą twierdzę, że oni o mistrza już nie walczą, fart się skończył, są za słabi. W finale PP też być nie powinni, przegrać mogli chociażby z Górnikiem Zabrze (pseudobramkarz w bramce Górnika), który w tym meczu był lepszy pod KAŻDYM WZGLĘDEM. Przegrać też powinni z Piastem Gliwice u siebie w rundzie zasadniczej, gdzie Piast miał ponad 70% posiadania piłki i kilka stuprocentowych sytuacji.
- Zagłębie Sosnowiec nie powinno spaść z ligi (bardzo #niepopularnaopinia). Ja wiem że liczą się bramki i wygrane, ale gra Sosnowca jest dużo lepsza od większości klubów nawet z górnej ósemki. Ich jednym mankamentem jest to, że w obronie gra parodysta, zawodnik, który w piłkę nożna powinien grać jedynie ze swoimi synami na orliku, MARTIN TOTH. I piszę to wszystko w pełni świadomie, jako człowiek, który Sosnowiec nie bardzo lubi. Chciałbym w tym miejscu docenić kilku zawodników. Otóż bardzo na tle tej marnej ligi wyróżnili się: Sanogo, Udovicic i Pawłowski. Ten pierwszy ma 24 lata i papiery na niezłe granie, drugi o ile nie gra cofniętego lewego skrzydłowego jest solidnym zawodnikiem, który raczej w Sosnowcu długo nie pogra, a trzeci to zawodnik na skraju kariery, który spokojnie załapałby się do każdego zespoły w tej miernej lidze.
- Jeśli ktoś ma zostać mistrzem Polski, jeśli już trzeba by było kogoś wybierać (chociaż lepiej byłoby sobie ten sezon odpuścić i w ogóle nie wybierać żadnego mistrza Polski), to powinien to być PIAST GLIWICE. Dlaczego? Otóż jest to klub, który gra najsolidniej. Twierdzy przy Okrzei nie zdobył żaden klub prócz Legii z sędzią Złotkiem (do tego Pana jeszcze się odniosę). Piast ma na ten moment NAJLPESZĄ, zdecydowanie najlepszą obronę w lidze. Czerwiński to zawodnik, który puka do bram reprezentacji Polski, powinien w niej zagościć przynajmniej na jakiś sparingowy mecz. Sedlar, tylko pozazdrościć Serbom takiego defensora. Kirkeskov, zawodnik na początku sezonu hejtowany za przeciętną grę, w rundzie wiosennej gra jak profesor. Ale przejdźmy do ofensywy, Patryk Dziczek, zawodnik, który może stanowić o sile polskiej młodzieżówki, wraz z Żurkowskim. Hateley, defensywny pomocnik, który jednak jak trzeba to potrafi wyprowadzić elegancko piłkę, rozegrać akcje. Jorge Félix, niestety obecnie zawieszony na jeszcze 2 spotkania, zawodnik posiadający niezły drybling, niezłe przyśpieszenie. No i w końcu najlepszy zawodnik tej ligi, ZDECYDOWANIE NAJLEPSZY: Joel Valencia. To zdecydowanie zawodnik ponad ekstraklasę. Niski (jak Messi), zwinny, szybki, świetny technicznie. Tego piłkarza ogląda się z przyjemnością. Jeśli Piast, utrzyma go w drużynie, to dzięki niemu mogą cokolwiek osiągnąć w europejskich pucharach.
Dobra uj i tak tego nikt nie czyta, druga częśc jakby ktoś chciał wjedzie potem xD
#ekstraklasa #mecz
@
Pogoń zagrała kilka meczów dobrych i już wszyscy krzyczą że mistrz do Szczecina, potem Cracovia miała dobra serię i już Santo Probierzo mistrz dla Cracovi. Jeszcze wcześniej była Wisła K. I dobre wyniki 5:2, 6:2, 4:0 om nom nom dawać mistrzostwo Kubie, należy mu się. Ostatnio Legia trochę odżyła
Zawsze mi się wydawało, że wygrywanie meczów, których wygrać się nie powinno to cecha dobrych drużyn, zazwyczaj właśnie bijących się o czołowe lokaty ( ͡°
używanie argumentów o farcie