Wpis z mikrobloga

Siema #bordogamedev

Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ale korzystając z wolnego dnia i mojej niechęci do robienia czegokolwiek innego, przysiadłem dziś nad prototypem gry kartingowej z tego wpisu: https://www.wykop.pl/wpis/40641395/to-uczucie-gdy-tak-wciagnales-sie-w-gamedev-ze-gdy/ .
Dorobiłem efekty post procesu, dopracowałem model jazdy, lokalny multiplayer działa na sztywno, dodałem kamerę która w teorii nie powinna mieć autyzmu (a ma, ale tylko przy obracaniu z zewnątrz pojazdu) i parę wizualnych pierdół.
I w kluczowym momencie zapomniałem ustawić by OBS nagrywał w ludzkiej jakości (°°
Model pojazdu nie jest mój (szkoda), tak samo jak trasy (nieszkoda, bo tekstury są fe i nic nie mogłem z nimi sensownego zrobić), więc naturalnie przy wydaniu trzeba by pomyśleć o swoich modelach, ale ja nie mam nawet gdd czy ogólnej rozpiski, więc jest ciekawie.
Taka szybka ankieta, wołam #xboxone bo mam konto developera ms i nie wiem czy szykować ten projekt na wydanie na xboxa, jeśli już.

Ogólnie gra nastawiałaby się bardziej na arcade w stylu Project Gotham Racing, z możliwością wyboru i modyfikacji wozu. Z początku chciałem fun i hepi gokarty w stylu marian kart na nintendo, ale chyba zrezygnuje.

Zainteresowanych moimi projektami zapraszam pod #bordogamedev

#gamedev #gry #gokarty #unity #unity3d #ankieta

Grałbyś?

• Tak, za free 24.2% (16)
  • Tak, ale dałbym nie więcej niż dwie dyszki 12.1% (8)
  • Tak, dawaj mnie to, cena nie gra roli 4.5% (3)
  • Meh, może z kumplami raz czy dwa 10.6% (7)
  • Raczej nie, nawet za darmo 48.5% (32)

Oddanych głosów: 66

TymRazemNieBedeBordo - Siema #bordogamedev

Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ale ko...
  • 7
  • Odpowiedz
@denis-szwarc: wydaje mi sie ze mimo wszystko gokart nie za bardzo sie pochyla - zobacz filmy z gokartami jak są przyklejone do powierzchni, ale oczywiscie delikatny efekt nie zaszkodzi

@TymRazemNieBedeBordo imo dynamiczniejsza kamera - sprawdz sobie moda do assetto corsa o nazwie real head montion ( ͡° ͜ʖ ͡°)

no i oczywiscie tekstury dróg, modele i shadery, jesli chcesz sie dowiedziec cos o shaderach do scigalek to
  • Odpowiedz