Wpis z mikrobloga

Jest na sali jakiś specjalista, który jest wstanie wytłumaczyć jak ten cały CORS w przeglądarce przed czymkolwiek chroni?

Albo link do jakichś filmików/artykułów? Wszystko co znalazłem to takie podstawowe tłumaczenie jak jest ten error, to dodaj ten nagłówek itp. Ale nie znalazłem uzasadnienia tego z punktu widzenia bezpieczeństwa.

#pytanie #pytaniedoeksperta #cors #javascript #webdev
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chester: wskaż mi proszę gdzie to jest opisane szerzej poza tłumaczeniem na poziomie jak naprawić error, z uzasadnieniem czemu tak a nie inaczej.

Mirko-elektroda w formie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż na elektrodzie ostatnio sensownie odpowiadają.
  • Odpowiedz
@Gumaa: Aha, kluczowe jest tutaj to, że to nie serwer blokuje żądania, a przeglądarka. To jest nieco mylące, bo serwer tylko informuje, które domeny dopuści, ale to zadaniem przeglądarki jest, aby zablokować i wyświetlić ten czerwony komunikat.
Może z tego powodu jest niejasne. Jeśli tak, to sorry.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@chester: dziękuję. Ale chodzi o to że ja już te podstawy znam, szukalem jakiegoś głębszego wytlumaczenia.
  • Odpowiedz
@Gumaa:

Ale ja już podstawy "jak działa samochód" znam, szukam jakiegoś głębszego wyjaśnienia.

Matko... Chcesz odpowiedzi? Zadaj pytanie!

Zapytasz "jak działa" - odpowiadam: blokuje.
  • Odpowiedz