Pytanie do ekspertów z #clashofclans. Widziałem ze jest taka taktyka że daje się archer queen, kilka healerów i ona może rozwalić z połowę wioski. Jaki poziom musi mieć minimalnie żeby to zaczęło działać? Ewentualnie czy kiedy ma niższy poziom niż wymagany to nie można dać po prostu więcej healerow? Robię teraz taktykę 10 smoków i 4 lightningi, ale kiedy ludzie mają mocniejsze air defensy to nie idzie tak kolorowo
@JohnnyAK11: słabo przy smokach, z tego względu, że po śmierci AQ healerzy będą bezużyteczni. Co więcej, smoki to jednostki powietrzne, królowa łazi po ziemi, przez co trochę się to kłóci ze sobą, normalnie królowa bierze na siebie część ognia i inne jednostki niszczą bazę, w wypadku ataku lotniczego - wszystkie działa będą biły w nią, nie zdejmie ognia ze smoków. Ja zawsze leciałem czysto smokami plus balony do tego, król
@JohnnyAK11: a, przy smokach pamiętaj o jednym - smok bierze na siebie ogień obron, ale to BALON niszczy obrony. Smoki bez balonów nie mają racji bytu.
@tomtom666: ok, w takim razie nie będę tak robił. Mam th9 i narazie robię po prostu same smoki. Ale w takim razie będę ulepszal balony. A nie lepiej zamiast nich lava hound?
@JohnnyAK11: połowy wioski to nie rozwalisz bo czasu braknie. Ja mam aq 60level i daje 5 healerów a za nią Wardena i tak ide sobię nią przez ok-30-60s a potem puszczam wojo
@JohnnyAK11: Queen walk ma sens przy farmieniu ropy na przykład minerami. Poczytaj sobie taktyki pod nazwą "Queen walk" właśnie. Można też robić jak kolega @boben mówi ale to th11. Na th9 to zależy czy farmisz puchary czy ropę/gold/elixir. Jak puchary i nie liczysz kosztów to smoki+balony+1/2 lava hound (np. jeden z clan castle)+Rage spelle/haste dla balonów. Generalnie dobrze wpisać sobie "th9 gold/cokolwiek farm tactic" I poczytać poradniki.
@boben: warden za aq jest trochę niebezpieczny - w momencie, gdy użyjesz umiejętności aq, obrona zaczyna atakować wardena, aniołki zaczynają go leczyć i aq zaraz potem padnie.
@JohnnyAK11: lava hound jest trudniejszy - jeden błąd i nie zdobędziesz nawet 1 gwiazdki, podczas gdy kombinacja smoki plus balony daje gwarancję jednej. Balony nie zdejmą cc, nie zabiją wrogiej aq, smoki to wszystko zrobią. Są nieco mniej skuteczne, ale o
@JohnnyAK11: rush można robić pod jednym warunkiem - że ma się maksymalne poziomy wszystkiego, czym się atakuje - czyli fabryka czarów, clan castle, obozy i jakieś jednostki. Nawet jeśli to mają być tylko barbarzyńcy i łucznicy do taktyki barch, ale muszą być maksymalne.
@JohnnyAK11: niekoniecznie głupio, rush jest OK, na wyższych poziomach masz z ataku 3-4 razy tyle lootu, więc 3-4 razy łatwiej rozwijasz bazę. Ale jest jeden warunek, musisz mieć czym atakować.
Jeszcze raz sugeruję armię złożoną z barbarzyńców i magów, teraz obniżyli ceny czarowników i to się opłaca. Spokojnie powinieneś po 500 000 złota i eliksiru ściągać każdym atakiem.
wysyłasz linię barbarzyńców (podnieś ich kilka poziomów), za nimi stawiasz linię łuczników / magów, barbarzyńcy przyjmują atak, magowie czy łucznicy zmiatają kopalnie. Atakujesz tylko bazy, gdzie loot jest w kopalniach (to widać) i gdzie kopalnie są na zewnątrz.
Barbarzyńców i łuczników podnosi się, bo od ich poziomu zależy siła specjalnego ataku barbarian kinga
@JohnnyAK11: im wyżej, tym lepiej. To jedna z jednostek, które są używane w KAŻDYM ataku, przywołuje ich BK podczas swojej umiejętności. Tak na 3-4 już możesz próbować stosować tę taktykę.
@JohnnyAK11: lava hound jest trudniejszy - jeden błąd i nie zdobędziesz nawet 1 gwiazdki, podczas gdy kombinacja smoki plus balony daje gwarancję jednej. Balony nie zdejmą cc, nie zabiją wrogiej aq, smoki to wszystko zrobią. Są nieco mniej skuteczne, ale o
Komentarz usunięty przez autora
Jeszcze raz sugeruję armię złożoną z barbarzyńców i magów, teraz obniżyli ceny czarowników i to się opłaca. Spokojnie powinieneś po 500 000 złota i eliksiru ściągać każdym atakiem.
https://www.youtube.com/watch?v=uY8uixfST-w
wysyłasz linię barbarzyńców (podnieś ich kilka poziomów), za nimi stawiasz linię łuczników / magów, barbarzyńcy przyjmują atak, magowie czy łucznicy zmiatają kopalnie. Atakujesz tylko bazy, gdzie loot jest w kopalniach (to widać) i gdzie kopalnie są na zewnątrz.
Barbarzyńców i łuczników podnosi się, bo od ich poziomu zależy siła specjalnego ataku barbarian kinga