Wpis z mikrobloga

Czy Madzia mogłaby przestać zapożyczać te angielskie słówka. Nie idzie tego słuchać. Blachara na pełnej p-----e.
#bigbrother
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@westmar76: Sęk w tym, że nie zapożycza. Od 12 lat mieszka w UK. Brakuje jej słowa po polsku i uzupełnia angielskim. Ciężkie do zniesienia, ale tak mówią często Polacy mieszkający naście lat w UK. Trochę nie fair pisać o niej blachara, bo nie mówi prawdziwą polszczyzną.
  • Odpowiedz
No może. Wiem jak mówią Polacy mieszkający w UK od 20 lat np mój brat. Ona nawet nie ma akcentu. Obserwowałem jak wymieniała zdanie z Łukaszem wpo angielsku i jest na poziomie szkoły średniej. Nie widać jej przebywania w UK. W temacie Blondyna nawet szkoda się wypowiadać, Nie mam pojęcia jak oni tam funkcjonują.
  • Odpowiedz
@MiroslawaWykop: Najśmieszniejsze jest to jak cebule szybko zapominają ojczystego jerzyka którego uczyli się od dziecka przez powiedzmy 20 lat. Po roku czy tam paru zapominają podstawowych zwrotów ? Bez jaj. Podróżuje po świecie przez lata. Nigdy mi się to nie zdarzyło. Chyba że chodzi o typowe zwroty regionalne, które ciężko przetłumaczyć na Polski. Madzi używa podstawowych blacharskich zwrotów.
  • Odpowiedz
@MiroslawaWykop: co innego studiowa c biotechnologę, co innego uzywać w domu języka polskiego, nieć polską TV (sa ulice gdzie na co drugim domu antena cyfrowego polsatu) trzymać się z polakami a języka używać tylko "w pracy"
Pod warunkiem, ze nie pracujesz z polakami.

Znam ludzi pracujacych w niemczech od 10 lat którzy nie dali rady nauczyć sie tam języka :(
  • Odpowiedz
@cluer: Zamknęłam temat życząc wszystkiego najlepszego z okazji świąt. Nie wiecie jak Magda żyła w UK studiując, ale wszyscy 100% pewni, że można ją porównywać do każdego pracownika z PL w UK czy DE. Brawo. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz