Wpis z mikrobloga

#policja #mandat #prawojazdy

Mirabelki i mirki. Dziś w nocy straciłem prawo jazdy na 3 miesiące (123 w zabudowanym, wykroczenie).
Jest jakaś szansa odzyskać prawko szybciej?
I czy sama sytuacja jest ok od strony policyjnej:
4 pasy (2, barierki,2) Oni stali i po stronie w kierunku X, ja jechałem w kierunku Y - czyli pstryknęli mi foto d--y. Gonili jeszcze z dobre 5km. Czy takie coś ma prawo bytu? (Oczywiście pan policjant mi pokazał samą prędkość na suszarce, mówiąc że jest film i będzie do obejrzenia w sądzie... tutaj spanikowałem dlatego w sumie nie mając żadnych dowodów na mnie i tak przyjąłem mandat)
  • 150
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bamboleon_Cucek w sądzie wystarczy sam "wydruk" z radaru, istnieje możliwość że nowsze radary i przed i po strzale na prędkość nagrywają te kilka sekund. Nie wiem czym Ci pomiar robili. Tak czy siak jak pisali wyżej, trzeba było nie zapierniczac, a w sądzie nic byś nie ugral. 3 miesiące szybko zleca ;)
  • Odpowiedz
  • 12
@Bamboleon_Cucek Mógłbyś to podważyć w sądzie, ale już przyjąłeś i już po ptakach (ps. Na dwupasmówce oddzielonej barierką 50 km/h dopuszczalne to jest żart, kto ustawia te prędkości...)
  • Odpowiedz
  • 17
@Bamboleon_Cucek no i prawidłowo że zabrali, mam nadzieję, że dorzucą jeszcze coś za ucieczkę
@zcaalock xd jeździć bez prawka, co za patola, jak ja żałuję że Was nie łapią, ale w sumie potem jest radość jak ktoś płacze że dowalili za niezastosowanie się do środka karnego.
  • Odpowiedz