Mirabelki i mirki. Dziś w nocy straciłem prawo jazdy na 3 miesiące (123 w zabudowanym, wykroczenie). Jest jakaś szansa odzyskać prawko szybciej? I czy sama sytuacja jest ok od strony policyjnej: 4 pasy (2, barierki,2) Oni stali i po stronie w kierunku X, ja jechałem w kierunku Y - czyli pstryknęli mi foto dupy. Gonili jeszcze z dobre 5km. Czy takie coś ma prawo bytu? (Oczywiście pan policjant mi pokazał samą prędkość na suszarce, mówiąc że jest film i będzie do obejrzenia w sądzie... tutaj spanikowałem dlatego w sumie nie mając żadnych dowodów na mnie i tak przyjąłem mandat)
@Bamboleon_Cucek: dopóki nie przyjdzie Ci pismo możesz śmiało jeździć tylko mów że zapomniałeś prawka. Policja zabiera dokument a nie uprawnienia. Jak przyjdzie Ci pismo ze na trzy miechy zabierają odwołać się musisz. Itaka VI minie około 2 miesięcy
@sorhu: no tego nawet pod uwagę nie brałem, miałem na myśli normalne drogi, a w strefach zamieszkania czasami nawet i 5 stawiają, nie wiem czy ma to moc prawną ale tak, 70 w strefie zamieszkania to nie mam pytań.
Przecież tutaj każdy jest święty i nigdy nie łamie przepisów ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@J-Roc: akurat takich łomów nie ma dużo, którzy #!$%@?ą prawie 2x tyle ile można w zabudowanym, to raz, a dwa to ze świadomością konsekwencji. Żeby tak łamać przepisy to trzeba być takim młotem, że rekin młot to by #!$%@?ł przerażony jakby kogoś takiego zobaczył. Nie ma absolutnie żadnego usprawiedliwienia i pomagania takim matołom
@BQP ta bo każda droga jest taka sama i każde ograniczenie jest postawione z sensem ( ͡º͜ʖ͡º)
Typie jaką ucieczkę? Jak widzę na jakim poziome jest u was czytanie ze zrozumieniem to aż bym nauczycielom dał te podwyżki. Tłumacze tobie i dla reszty tłuków: Pasy rochu przedzielone barierka. Policja stała na pasie o przeciwnym kierunku ruchu jak op. Jak mieli by go niby zatrzymać? Musieli wsiąść
Eh. 00:00, puste drogi, Oskarki ruchają Julki. A samochód na tyle doposażony, że trzebaby było ostro się natrudzić żeby przy 120kmh stworzyć niebezpieczną sytuację.
Na wasze pocieszenie - zlapali 120kmh... w momencie w ktorym się rozpędzałem ( ͡°͜ʖ͡°)
@Bamboleon_Cucek: Ja chromolę, idiota jedzie ponad 120 w terenie zabudowanym volkswagenem polo i uważa że jest bezpieczny bo jego pierdzikółko "doposażone"
@Neoplan on się dopiero rozpędzał, prawdopodobnie by do 160 w zabudowanym się rozbujał (⌐͡■͜ʖ͡■)
Albo to bait albo OP to Sebix bez wyobraźni co może się zdarzyć gdy #!$%@? po zabudowanym 120+ w aucie które obok "doposażonego" samochodu nawet nie stalo
@fajnybananek: Żadne auto w takich warunkach nie gwarantuje bezpieczeństwa. Tzn. w aucie rajdowym z klatką i pasami rajdowymi dzban by przeżył, ale jego ofiary niekoniecznie.
@Neoplan przecież wiem, prawdopodobnie i z samochodu i z ofiary by dużo nie zostało gdyby tylko wyskoczył jakiś ktoś na pasy bez odblasków, albo np sarna :)
@Bamboleon_Cucek: pan policjant ostatnio do mnie, albo mandat albo sprawa w sądzie i zabieramy uprawnienia.. żałuje się tego nie nagrywałem bo teraz mam uprawnienia ale wcisnął mi spowodowanie kolizji, a prawojazdy muszę mieć. #!$%@? te #!$%@?
@abrakadabra125: nie rozumiesz, chciał mi zabrać uprawnienia i skierować sprawę do sądu lub mandat na miejscu i uprawnienia dalej mam. Czemu nie mógł mi zostawić prawajazdy i skierować sprawę do sądu? Wtedy to sąd nakłada karę na winnego.
Co jak co, ale niektóre tereny zabudowane w Polsce są poprostu śmieszne, 2 pasy w jedną stronę, barierki po 2 stronach, żadnych pasów, jeden dom 200m od drogi i teren zabudowany. 120 w zabudowanym wiadomo, lekka przesada, jeżeli mandat został przyjęty to już ch*ja ugrasz. Możesz ryzykować i śmigać na yanosiku od czasu do czasu (sam tak zrobiłem) @Bamboleon_Cucek
@Cejrondo: jeżdże na yanosiku cały czas. I wiedziałem, że tam stoją. Ale też widziałem że są z drugiej strony. Na ich wysokości miałem 70. I wtedy gaz do dechy... ¯_(ツ)_/¯
No to słuchajcie tego. Rok temu u moich rodziców pół wioski objęli znakami "strefa zamieszkania". I teraz wyobraźcie sobie sytuacje - po prawej pole, po lewej pole i pusty chodnik... 25 lat żyję, nigdy nie było tam żadnego wypadku.
@Bamboleon_Cucek: mój ojciec przekroczył o 5km/h co wg specyfikacji radaru było podobno w granicach tolerancji ale odwołania nie pomogły. Miał nawet pracę, w której musiał używać samochodu i to też nie pomogło.
@Bamboleon_Cucek: Pytanko do znawcow, bo tez w nocy ostatnio ze 180 mialem w zabudowanym i cos mi blyslo (xD). Czy moga sie cos pruc o zabranie uprawnien na podstawie zdjecia czy tylko osobiscie? W sumie mam to gdzies, bo bede jezdzic bez, ale nie chce mi sie nic zalatwiac. Nie mam na to czasu. Jak tylko mandat przyjdzie to spoko, w Polsce i tak sa smiesznie tanie.
@Bamboleon_Cucek: ciesz się, że w ogóle je odzyskasz. Powinno być to traktowane jak przestępstwo i powinieneś beknąć za to własnym dupskiem wraz z pięknym wyrokiem i dożywotnim zakazem prowadzenia i jakiejkolwiek możliwości wyrobienia nowego prawa jazdy.
No to słuchajcie tego. Rok temu u moich rodziców pół wioski objęli znakami "strefa zamieszkania". I teraz wyobraźcie sobie sytuacje - po prawej pole, po lewej pole i pusty chodnik... 25 lat żyję, nigdy nie było tam żadnego wypadku.
@NieUsune: Te pola mogą już być dawno sprzedane pod jakieś inwestycje.
@Bamboleon_Cucek: @muciosgracjas: 123 to nic, mnie dopiero przy 150 laska zaczyna szturchać, przy 170 już krzyczy, a przy 200 się budzę, bo nie mam laski ani nawet samochodu ( ͡°͜ʖ͡°)
policja cię zatrzymuje mówisz, że nie masz prawa jazdy, mandat przyjmujesz, ale nie zgadzasz się z odebraniem prawa jazdy mówisz, że działałeś W STANIE WYŻSZEJ KONIECZNOŚCI mówisz również, że działasz "w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa tego nie można uniknąć inaczej, a poświęcone dobro w postaci
@Bamboleon_Cucek: #!$%@? to i zasuwaj bez pj aż Ci oddadzą, jak się nie będziesz wyróżniał to szansa, że Cię zatrzymają jest mała, a jak Cię zatrzymają to jest od 50 do 5k grzywny i sądowy zakaz prowadzenia na 6 miesięcy. Także nie tragedia. Gorzej jak w tych 6 miesiącach sądowego zakazu będziesz jeździł i Cię złapią to wtedy jest odsiadka...
@methanex: to jest naprawdę niesamowite jacy kretyni chodzą po tej planecie. Nie przejmuj się koleżko, to nie twoja wina, taki się po prostu urodziłeś. Twoje osobiste sukcesy zaczynają i kończą się na tym, że jeździsz 7000km miesięcznie (wow!), drastycznie przekraczasz dozwoloną prędkość (ale bohater!), nie zdajesz sobie sprawy, że OC nie działa podczas jazdy bez uprawnień (regres). Brawo, moje gratulacje. Twój szef musi być z ciebie dumny, że dla jego zysku
W Czechach odbył się antyrządowy manifest. Protestujący domagali się między innymi zaprzestania pomocy Ukrainie. Szacunki mówią, że w protestach udział wzięło 10 tysięcy osób.
Pokojowa naszywka Wagnera, wstążka świętego Jerzego i "Zetka".
Mirabelki i mirki. Dziś w nocy straciłem prawo jazdy na 3 miesiące (123 w zabudowanym, wykroczenie).
Jest jakaś szansa odzyskać prawko szybciej?
I czy sama sytuacja jest ok od strony policyjnej:
4 pasy (2, barierki,2) Oni stali i po stronie w kierunku X, ja jechałem w kierunku Y - czyli pstryknęli mi foto dupy. Gonili jeszcze z dobre 5km. Czy takie coś ma prawo bytu? (Oczywiście pan policjant mi pokazał samą prędkość na suszarce, mówiąc że jest film i będzie do obejrzenia w sądzie... tutaj spanikowałem dlatego w sumie nie mając żadnych dowodów na mnie i tak przyjąłem mandat)
Najniższe ograniczenie to 20, ale niezłym dzbanem trzeba być, żeby 70 jeździć w strefie zamieszkania.
Uuu, do przestępstwa namawiasz?
@J-Roc: akurat takich łomów nie ma dużo, którzy #!$%@?ą prawie 2x tyle ile można w zabudowanym, to raz, a dwa to ze świadomością konsekwencji. Żeby tak łamać przepisy to trzeba być takim młotem, że rekin młot to by #!$%@?ł przerażony jakby kogoś takiego zobaczył. Nie ma absolutnie żadnego usprawiedliwienia i pomagania takim matołom
Typie jaką ucieczkę? Jak widzę na jakim poziome jest u was czytanie ze zrozumieniem to aż bym nauczycielom dał te podwyżki.
Tłumacze tobie i dla reszty tłuków:
Pasy rochu przedzielone barierka. Policja stała na pasie o przeciwnym kierunku ruchu jak op. Jak mieli by go niby zatrzymać? Musieli wsiąść
Na wasze pocieszenie - zlapali 120kmh... w momencie w ktorym się rozpędzałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A samochód do VW Polo ¯_(ツ)_/¯
Albo to bait albo OP to Sebix bez wyobraźni co może się zdarzyć gdy #!$%@? po zabudowanym 120+ w aucie które obok "doposażonego" samochodu nawet nie stalo
Dobra. Bo teraz to juz zaczynam baitować.
@Bamboleon_Cucek
Na ich wysokości miałem 70. I wtedy gaz do dechy... ¯_(ツ)_/¯
Uuu, nazywanie przestępstwa "zaradnością życiową".
@sorhu:
@stulejka-z-przerzutami:
@NieUsune: Te pola mogą już być dawno sprzedane pod jakieś inwestycje.
@muciosgracjas:
Patologia broni patologii ;-)
@pieczywowewiadrze: urząd to nie sąd, policja też sądem nie jest
i tu mógłbym zakończyć, ale rozwinę...
policja cię zatrzymuje
mówisz, że nie masz prawa jazdy, mandat przyjmujesz, ale nie zgadzasz się z odebraniem prawa jazdy
mówisz, że działałeś W STANIE WYŻSZEJ KONIECZNOŚCI
mówisz również, że działasz "w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa tego nie można uniknąć inaczej, a poświęcone dobro w postaci
Także nie tragedia. Gorzej jak w tych 6 miesiącach sądowego zakazu będziesz jeździł i Cię złapią to wtedy jest odsiadka...
Nie przejmuj się koleżko, to nie twoja wina, taki się po prostu urodziłeś. Twoje osobiste sukcesy zaczynają i kończą się na tym, że jeździsz 7000km miesięcznie (wow!), drastycznie przekraczasz dozwoloną prędkość (ale bohater!), nie zdajesz sobie sprawy, że OC nie działa podczas jazdy bez uprawnień (regres). Brawo, moje gratulacje. Twój szef musi być z ciebie dumny, że dla jego zysku
Komentarz usunięty przez moderatora