Wpis z mikrobloga

Hej #4konserwy

Na głównej tonę w minusach. Czy ktoś mi wyjaśni jak to jest, że ktokolwiek miałby głosować na komitet, którego liderzy:

a) opluwają Polskę w ruskiej telewizji reżimowej, twierdząc że polacy strzelali do ukraińców podczas majdanu
b) twierdzą publicznie że nieprzychylnych im dziennikarzy trzeba zabić
c) chcą wprowadzenia w Polsce monarchii, w tym również takiej z Jezusem na tronie
d) chcą zmuszać zgwałcone kobiety do rodzenia zdeformowanych dzieci
e) postulują wsadzanie gejów do więzienia za sam fakt bycia gejem
f) deklarują poglądy faszystkowskie
g) twierdzą że 13-letnia ofiara gwałtu przez księdza sama tego chciała
h) Opowiadają że żonę należy bić i że kobiety wchłaniają poglądy mężczyzny przez spermę

Kwestie gospodarcze to już w ogóle śmiech na sali, bo znajdziemy tam narodowy socjalizm, etatyzm i liberalizm jednocześnie w ich "programach". Do tego naprawdę ograniczonym trzeba być żeby myśleć że Polska poza UE osiągnie coś więcej niż Białoruś.

Pomijam śmiechem Brauna fotografującego się z wydalonym za szpiegostwo Swidrowem w Moskwie, albo Korwinem w ruskich telewizjach, co dobitnie świadczy dla kogo pracują.

I w jaki sposób to miałby być lepsze niż którakolwiek z partii startujących w wyborach?

#polityka #neuropa #polska #wybory #konfederacja
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Serrrek: o chlopie... ale zes pomanipulowal. Braun nie mowil o "nieprzychylnych im dziennikarzom" tylko o tych, ktorzy dokonują zdrady panstwa. Dalej kontrowersyjnie, ale jednak to zmienia postac rzeczy. MANIPULACJA.

Od kiedy to jednym z liderow Konfederacji jest Michalkiewicz? A i te slowa oczywiscie wypaczyles.

Publicysta Stanisław Michalkiewicz uważa, że „któż by nie chciał” dostać miliona złotych za bycie zgwałconym. Sędzi, która zasądziła odszkodowanie dla ofiary księdza pedofila proponuje poddanie się badaniu
  • Odpowiedz
obserwujac trend Konfederacji w sondazach mam wrazenie, ze d--a bedzie cie bolec coraz bardziej :P

@Freza: słyszę to co wybory i jakoś efekt jest zawsze taki sam
  • Odpowiedz
tylko o tych, ktorzy dokonują zdrady panstwa.

@Freza: Aha, rozumiem że mają oni wyroki w sprawie tych zdrad? Bo jak na moje to pan Braun sam sobie ustala kto jest zdrajcą a kto nie wg swojego widzimisię
  • Odpowiedz
@rybsonk: mylisz sie, akurat bardzo to sledze od wielu kampanii. Wyjatkiem były ostatnie wybory samorzadowe. Z reguly podczas kampanii maja tendencje wzrostowa, ale zaczynali ze stosunkowo niskiego pulapu, wiec nie udalo sie dociągnąc. Nigdy nie wchodzili w kampanię ze średnim (wazne slowo, pojedyncze sondaze oczywiscie takie wyskakiwały) poparciem 4,5-5%. Nawet w ostatnich wyborach do PE mniej wiecej w tym czasie mieli średnio 3% (Powoluje sie na Sommera, ja tak dobrze
  • Odpowiedz
@Serrrek:

Aha, rozumiem że mają oni wyroki w sprawie tych zdrad? Bo jak na moje to pan Braun sam sobie ustala kto jest zdrajcą a kto nie wg swojego widzimisię

A czy ja twierdze ze sa jakies wyrobi w sprawie zdrad. Stwierdzam tylko, ze dopusciles sie manipulacji. Braun nie chce strzelac do nieprzychylnych mu
  • Odpowiedz
Czy ktoś mi wyjaśni jak to jest, że ktokolwiek miałby głosować na komitet, którego liderzy:

@Serrrek: Pomijając fakt, że te punktu wskazują, że jesteś pelikanem, to chcę cię uświadomić, że słowa nie mają mocy sprawczej.
Zwodowi politycy ładnie mówią, a kończy się zawsze kradzieżą.
Oni gadają głupoty, więc może kraść już nie będą?
  • Odpowiedz
wskazują, że jesteś pelikanem

@czynastolatek: Nie

Zwodowi politycy ładnie mówią, a kończy się zawsze kradzieżą. Oni gadają głupoty, więc może kraść już nie będą?

Jakie akrobacje logiczne trzeba wykonać żeby takie wnioski wysuwać?
  • Odpowiedz
@Freza: w trakcie rządów PO, na które tak psioczysz, zanotowaliśmy ogromny postęp i przynajmniej mieliśmy stabilną gospodarkę i stabilną sytuację wewnętrzną i zagraniczną. A dodać trzeba, że na tę ośmiolatkę przypadał najwiekszy kryzys ekononomiczny w powojennej historii ludzkości. Tak więc PO w porównaniu do tych s--------n umysłowych z konfederacji z------a to jest najlepsza partia na świecie.
  • Odpowiedz