Wpis z mikrobloga

Mirki z tagu #niemcy #kierowcy #zagranico, pomóżcie. Wczoraj mi trzasnelo fotę pod Berlinem. Ograniczenie do 60, ja 130 na budziku. Co teraz? Kiedyś mi błysnęło w tym miejscu i nic nie przyszło. Utrata prawo każdy na terenie Niemiec? Jak to przebiega? Ile mam szans na to, ze znów nic nie dostanę?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bidzej: „budowa”, wolne dwa pasy, pusta autostrada. To Ty nie wiesz, ze niemcy ustawiają absurdalne ograniczenia i każdemu może się zdarzyć je przekroczyć?
  • Odpowiedz
„budowa”, wolne dwa pasy, pusta autostrada. To Ty nie wiesz, ze niemcy ustawiają absurdalne ograniczenia i każdemu może się zdarzyć je przekroczyć?

@cbt57: poprawiam: jestes skonczonym dzbanem, albo slabym trollem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cbt57: jeśli nie trollujesz, to zapłacisz 440€. Powinieneś też stracić prawo jazdy na dwa miesiące za to wykroczenie (wg katalogu) oraz dostać dwa punkty karne, ale nie mam pojęcia jak to jest egzekwowane od obcokrajowców.
  • Odpowiedz
@Vincenzo: no nie trolluje, po c--j miałbym bawić się w jakieś ultra słabe baity :D Kto jechał przez Berliner Ring, ten się w cyrku nie śmieje
  • Odpowiedz
  • 0
@cbt57: nie wiem po co, ale bardzo często jeżdżę południowym odcinkiem ringu i nie mam bladego pojęcia co Cię podkusiło gnać ponad limit. Nie zastanowiło Cię ani trochę, że inni jadą dużo wolniej?
  • Odpowiedz
@Vincenzo: Była noc, autostrada była pusta i mimo znaku Baustelle były dwa czyściutkie pasy. Pełna niepoznaka a ja wsłuchany w audiobooka sunąłem do przodu w transie. Zwykle nie jezdze jak idiota, lecz wczoraj był mój pierwszy raz. Niestety.
  • Odpowiedz
  • 0
@cbt57: kary mogą być różne.. Ale zakaz poruszania się po terenie Niemiec jako kierowca to raczej pewnik
  • Odpowiedz
  • 0
@cbt57 mi przyszło po 3 tygodniach (auto na polskich blachach więc do pl) o przekroczenie 15 km/h. Więc napewno ci przyjdzie, sytuacja podobna te, dwa pasy noc... Tylko jakieś 70km od Berlina, zajebiste drogi bez limitu.
  • Odpowiedz