Aktywne Wpisy

GoNutz_pl +1094
#rozdajo
Lurkuje tutaj juź od dawna aż wreszcie odważyłem się napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°) tym bardziej, że jest okazja!
Od dosłownie kilku dni jestem odpowiedzialny za pokazanie marki GoNutz.pl w social mediach i zaczynam od Wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamiast finansować facebooka czy tiktoka
Lurkuje tutaj juź od dawna aż wreszcie odważyłem się napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°) tym bardziej, że jest okazja!
Od dosłownie kilku dni jestem odpowiedzialny za pokazanie marki GoNutz.pl w social mediach i zaczynam od Wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamiast finansować facebooka czy tiktoka
źródło: 510434-Mango-Suszone-Plastry
Pobierz
Mia900 +22
Wykopki narzekające na panny #tinder , że te:
- mają tatuaże,
- posiadają dzieci z poprzednich związków,
- są ulane,
- w wieku 25-30 lat wyglądają na 40.
Tymczasem ja:
- mają tatuaże,
- posiadają dzieci z poprzednich związków,
- są ulane,
- w wieku 25-30 lat wyglądają na 40.
Tymczasem ja:

Siema Mircy!
Mam xiaomi mi8, chciałem sobie podłączyć kartę do płatności telefonem. Mam MUI Global 10.2. Po wczytaniu danych z karty wyskakuje błąd:
Nie udało się ukończyć konfiguracji do płatności w sklepach. Nie możesz użyć tego telefonu do płacenia w sklepach. Być może został on zrootowany lub zmodyfikowany w inny sposób.
Ustawienia programisty wyłączone, ustawiony portfel z HCE, androidpay ma dostęp do NFC. No, nie wiem już jak to rozwiązać. Szukałem na necie info, ale nic sensownego nie ma. Pomożecie?
Jeśli odblokowany to go jeszcze nie blokuj - trzeba sprawdzić czy telefon to wersja Global czy chińska. Wersja globalna oprogramowania o niczym nie świadczy. Jeśli będzie odblokowany to jest możliwe że to chińska wersja telefonu z odblokowanym bootloaderem i wgranym softem Global. Na takiej wersji bootloadera nie możesz zablokować!!! (to znaczy możesz, ale telefon się zbrickuje i będzie potrzebny serwis!)
Wyskoczy ci info czy kupiona wersja globalna, czy chińska. Jak chińska to:
1. nie blokuj bootloadera, bo będzie cegła,
2. możesz spróbować wgrać miuipolska i sprawdzić czy google pay będą działać, z zastrzeżeniem że mogą nie zadziałać - patrz link https://miuipolska.pl/problem-z-platnosciami-nfc-na-romie-xiaomi-eu-miuipolska/
źródło: comment_g7POy2CNfZcYupDcQkpNhlVutwwvLipB.jpg
PobierzPozostaje ci albo pogodzić się z tym że google pay nie będzie działać, albo wgrać Magiska (narzędzie do roota) i ukryć roota przed Usługami Google Play albo wgrać miuipolska.
Zaraz spróbuję ogarnąć tego Magiska. Już sobie googluję jak się za to zabrać (:
Magisk https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases/download/v19.0/Magisk-v19.0.zip
No i lepiej wrzuć sobie miuipolska.pl Miui.eu będzie działać bez problemu. Wrzuć stable lub dev