Wpis z mikrobloga

@SzemranyInkub: Jeden filmik z 2016 a drugi sprzed 2 lat z kwietnia 2017, to trochę dawno, wtedy nawet nie było jeszcze Firefoksa Quantum i od tej pory sporo się zmieniło. Już nawet pomijam fakt, że to filmiki reklamowe z kanału Microsoftu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@moooka: Zarzut że to jest test ms upadł bo jakoś nikt go skutecznie nie podwazyl:)
Co do ff się zgadzam, tylko to wtedy była najgorsza przeglądarka. Dziwne, że nikt takich testów na bieżąco nie robi.
  • Odpowiedz
@SzemranyInkub: Czy najgorsza to bym dyskutował, pod tym względem może, choć też mam wątpliwości.

Ostatnie wersje IE i pierwsze Edge zawsze najbardziej rozkręcały mi kartę graficzną, wentylatory kręciły się zwsze najgłośniej w przeglądarce Microsoftu.
Dlatego trudno mi uwierzyć, że pobierały najmniej prądu, może na jakichś niestandardowych ustawieniach, ale podrasować w tym względzie można każdą przeglądarkę - ustawieniami lub dodatkami.
  • Odpowiedz
@moooka: na 100% to była kwestia konfiguracji. Edge chyba domyślnie miał włączoną akceleracje graficzną a w innych przeglądarkach wtedy trzeba było to włączać. To były czasy jak edge spanował wydajnością w testach js :)
  • Odpowiedz
@SzemranyInkub: Może to była kwestia ustawień, ale nie samego włączenia akceleracji, bo wtedy też była dostępna w Firefoksie i miałem włączoną od pocztku. Tak mi się zresztą wydaje, że w Firefoksie wprowadzono to wcześniej niż w IE, oczywiście mowa o wczesnych wersjach.

No nieważne, chętnie zapoznałbym się z jakimiś aktualnymi danymi i porównaniami, bo temat ciekawy. :-)
  • Odpowiedz