Wpis z mikrobloga

Przekopując trochę internety w poszukiwaniu niewielkiego smartfona znalazłem Xperie XZ1 Compact.
Gdy wychodził (pod koniec 2017r) nazywany był "flagowcem". Obecnie w oficjalnym sklepie Sony kosztuje jakieś 1300zł.

Czy to najlepszy wybór jeśli szukam czegoś poręcznego, do 4,7cala, w cenie ok 1tys +/- 300zł?

https://allegro.pl/oferta/outlet-sony-xperia-xz1-compact-single-sim-czarny-7940779399

#telefony #smartfon #sony #xperia
źródło: comment_As7q8cs8c9EM50LHj4K4Qj66TUMlSx0x.jpg
  • 14
@tomy86: Nie warto, seria X jest kiepska, miałem XA i XZ oba mnie zawiodły, specjalnie pozbyłem się droższego telefonu, bo sony kiedyś robił fajne telefony.
Ale tylko do serii Z, kolejna seria telefonów to porażka.

Często ekran jest źle zmontowany i nie łapie przy krawędzi.
Lepij weź coś z Mi albo Samsunga
@tomy86: zabytek jeżeli chodzi o technologię, nie jest to jakoś super poręczne (jak tego oczekujesz to sobie kup iPhona SE). Rozmiar ekranu to nie wszystko, często nowsze z większym wyświetlaczem ale mniejszą obudową są wygodniejsze
@wojdzieg: miałem już Xiaomi. Z dnia na dzień przestał działać.
@Deadlyo: przedostatni u mnie to Z3 Compact. Po roku odkleił sie wyświetlacz, potem przestał działac całkowicie. Naprawiony za 250zł po chwili znowu zaczął odłazić od ramki...( ͡° ʖ̯ ͡°)
@nexarr: abo sie nasłuchałem jakto uzytkownicy 4s poaktualizowali swoje telefony i potem działał zupełnie inaczej jak przed.

btw. za ile teraz kupie przyzwoitego 64GB, nie żadnego refuba?