Wpis z mikrobloga

Dodanie posta na Mirko jako #rozowypasek zazwyczaj wiąże się z kilkoma następującymi opiniami.
- Twój problem to #!$%@?, bo jesteś różową i zawsze możesz sobie znaleźć ruchanie. No i jesteś oczywiście #!$%@?, przegrywy mają gorzej, bo nie ruchają.
- Jak masz niebieskiego to nikogo twoje #!$%@? nie interesuje.
- Jak masz #!$%@? niebieskiego to znajdź #bolecnaboku, bo przecież kazda dziewczyna to p0lka.
- Ranga twojego problemu nigdy nie dorówna randze problemu biednego piwniczaka.

Lubię Mirko za wiele rzeczy, siedzę tutaj już łącznie 5 lat, ale #!$%@? mnie ten seksizm. Kiedyś było go tutaj mniej. Teraz cokolwiek nie napiszę to zaraz zleci się stado obrońców męskości próbujących wytknąć mi zawsze moją płeć. I tym sposobem zawsze na czarną listę wrzucam kilka #!$%@?.
  • 13
  • Odpowiedz
  • 1
@Slawek09 Ależ ja temu nie zaprzeczam. Wczoraj dostałam mnóstwo wartościowych komentarzy pod moim wpisem, lecz jeden komentarz wytykający mi bycie w związku dostał chyba ze 120 plusów, a mój wpis ledwo 36 i nie dotyczył w żadnym stopniu relacji damsko-męskich. Oczywiście liczba plusów w moim wpisie mnie nie interesuje, ale pokazuję to skalę zainteresowania (,)
  • Odpowiedz
@Matricaria: nie jestem przegrywem.
Nie ma we mnie agresji żadnej w stosunku do Ciebie. Tylko wziąłem najbardziej stereotypowy zarzut jaki wystawiają przegrywy i go napisałem.

Być może to właśnie jest pewna kwestia subkultury przegrywów — izolacja od kobiet.
A odpisują Ci tego typu tekstami ponieważ w ich ujęciu masz o wiele lepsze życie i nie powinnaś narzekać. Tak jakby Bill Gates żalił się bezdomnemu menelowi jak to jest mu źle.

Ludzie
  • Odpowiedz
  • 0
@Brak_Oryginalnego_Pseudonimu rozumiem, mam nadzieję, że wybaczysz mi ten zarzut, ale niestety właśnie ta generalizacja mnie boli, bo ja mało rzeczy przyjmuję za normy. Akceptuję pewne standardy społeczne, ale tutaj ten dotyczący kobiet jest ewidentnie wypaczony.
Ech, no tylko właśnie nie wiedzą jakie ja tak naprawdę mam życie.
  • Odpowiedz
@Matricaria: trzeba znaleźć inne forum i tam pisać. Ewentualnie zmienić tematykę postów. Np. na tagach patostreamów nie ma żadnego seksizmu.

Siłą rzeczy wiara w to, że kobiety mają łatwiej jest oparta o pewne podejście facetów do kobiet i do facetów niższej jakości. Kobiety mogą być traktowane lepiej niż faceci w analogicznej sytuacji i to wynik kultury, z którą chyba już nikt się nie zgadza.
  • Odpowiedz
@Matricaria: > Twój problem to #!$%@?, bo jesteś różową i zawsze możesz sobie znaleźć ruchanie. No i jesteś oczywiście #!$%@?, przegrywy mają gorzej, bo nie ruchają.

Z mojego punktu widzenia to nie jest tak do końca prawda. Nawet ładnym różowym może być ciężko o to z niebieskim który się różowemu podoba (bo np. sam różowy nie jest w guście niebieskiego, jest zajęty, jest duchownym, gejem i tak dalej...).
  • Odpowiedz