Wpis z mikrobloga

@ZeromNesse:
Wydaje ci się, że znalazłeś paradoks, bo jest okej być czarnym, a nie można mówić, że jest okej być biały= hehe głupie lewactwo.

Ale przecież dla kogoś kto rozumie kontekst historyczny wiadomo z czego to wynika:
-"Duma z bycia białym"- głównie kojarzona z KKK, Hitlerem= negatywne skojarzenia, biali nie byli niewolnikami
-"Duma z bycia czarnym"- zniesienie niewolnictwa, nadania ludziom równych praw= pozytywne skojarzenia
@neuromancer: jest jedna rzecz, której wykopkowi nie rozumieją: dla tego typa, zapewne protestanta i Anglosasa, Polak nie jest biały. xD Polak to katolik i Słowianin, czyli ktoś w okolicach Irlandczyka, który też nie jest biały, wg "białej" nomenklatury. wbijcie sobie to wreszcie do łbów. xD nie dla psa to, dla pana to. xDDD

ciebie też wołam @ZeromNesse - nie jesteś taki biały jak ci się wydaje xD
@ferr11 jak dla mnie za gruba rozkmina dla tego mema chociaż rozumiem Twoją myśl i nawet się z nią zgodzę. Jednak piszesz o zupełnie innym kontekście i tematem na inną dyskusje (IMHO).
@ferr11: tak, oczywiście - ty już wszystko wiesz. A tak naprawdę gówno wiesz. No, bo nie masz pojęcia kim była moja mama ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także weź, nie #!$%@?, dziecko, zajmij się przyrką bo jutro kartkówa xD