Wpis z mikrobloga

@derekperek122: juz nie jedna osoba ktorej to mowilem byla zdziwiona jak to mozna z syropem klonowym jesc :D w kanadzie bardzo popularne z tym ze oni maja do tego specjalny chleb. Jak jestem w odwiedzinach w Kanadzie u rodiznki to codziennie na sniadanie #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nacr00xx: no zwykły chleb, rozbełtane jajo, dziadek zawsze mleka daje i mocno smaży, że przypalone schodzi. Żadnej filozofii, może poza tym, że trzyma ten chleb dłużej, a nie tylko chwilkę i wychodzi dlatego mięciutki.
@Nacr00xx: ogólne czyszczenie lodówki/zasobów kuchni: kromki chleba zanurzyć w roztrzepanym jajku (już do jajka można dodać przypraw, oliwy, mleka nawet trochę), obtoczyć w bułce tartej lub połączeniu bułka tarta + mąka bo jednego mamy już mało (tutaj też już można dodać przypraw do tej sypkiej mieszanki) - panierowanie można powtórzyć, jeśli lubisz grubą panierkę - i smażyć na patelni oleju / maśle / margarynie, co tam chcemy wykończyć. Obok na patelni