Wpis z mikrobloga

@shinigami26 No trochę czuć. Ale taki inny niż świeże zioło. W sumie możesz spróbować w ramach eksperymentu bez dekarboksylacji. Gdzieś widziałem na YouTube jak robili bez i niby spoko. Być może samo to, że postoi w tym alkoholu miesiąc to wystarczająco zdekarboksyluje... Sam jestem ciekaw wyniku.
  • Odpowiedz
@shinigami26 Ok dzięki. W sumie ja nigdy nie robiłem takiej nalewki. Raczej inne przetwory, więc zawsze dekarboksylowałem. Być może miesiąc w alko wystarczy, gdzieś też widziałem, że wkładali butelkę do zamrażalnika i to chyba miało przyśpieszyć proces.
  • Odpowiedz
@shinigami26: Jakiś czas temu robiłem dekarboksylacja w zamkniętym słoiku. Zmieniłem co miałem zmielić, wrzuciłem do słoika zakręciłem j do piekarnika na 100 stopni na dobrą godzinę. Zapachu prawie 0 a proces uważam że się udał...;)
  • Odpowiedz