Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś jakieś spoko oświetlenie rowerowe na przód, max 100 zł i licznik bezprzewodowy, również do 100 zł?
Przeglądam to wszystko, ale lampki 235235235 lm i liczniki 3000 w 1 mnie nie przekonują, nie chcę się naciąć na bajery co podziałają tydzień i zdechną
#aliexpress
#rower
  • 6
@qwefgh: ja kupiłem w lidlu za 65 zeta zestaw oświetlenia na przód i tył i jestem mega zadowolony. Do przodu świeci zajebiście, z tyłu już trochę słabiej. Nie ma też funkcji "pulsowania" ale mi to nie przeszkadza. Obie lamki mają aku ładowane przez usb co jest bardzo wygodne. A te wszystkie latary milion lumenów to chyba trochę na wyrost.
@mg244: Ja z Lidlowych lampek jestem średnio zadowolony, główna zaleta to akumulatorki ładowane przez usb. W poprzednim rowerze miałem lampki z pobliskiego sklepu rowerowego - chińczyki montowane do błotników, zarówno przód i tył dawały więcej światła, a za komplet zapłaciłem około 50zł.
@mg244: @Ajtos: właśnie ja również mam taki zestaw i przód świeci zdecydowanie zbyt słabo jak na jeżdżenie po ciemku poza miastem, stąd chciałem kupić coś porządniejszego u Chińczyków
@qwefgh: Ja nie wiem nawet czy tym lampkom bym zaufał w mieście - przejazd przez nieoświetlone osiedle z niską zabudową (domki jednorodzinne), gdzie zaparkowane samochody na jezdni to standard, dziury w kostce brukowej, ewentualnie trelince się zdarzają, do tego dojdzie jakiś piesek puszczony samopas. Tylna lampa jest niewiele lepsza, a moim zdaniem znacznie ważniejsza - o ile można dostosować prędkość do oświetlenia z przodu, to z tyłu im dalej widzi ciebie