Wpis z mikrobloga

Dostałem GLO na tydzień. Bardzo fajna sprawa, lepsza niż IQOS w którym jednak dochodzi do częściowego spalania.

Natomiast zaniepokoiła mnie otoczka papierosa która jest aluminiowa. Już 150 stopni wystarczy aby glin parował (nie polecam dlatego także pieczenia i gotowania w folii alu), a GLO rozgrzewa się do 240 stopni, więc dużo wyżej.

W efekcie oszczędzamy na zdrowiu redukując substancje smoliste natomiast wdychamy opary aluminium/glinu/tlenku glinu, który na starość zafunduje nam demencję, alzheimera i inne choroby mózgu.

Staniemy się warzywem robiącym pod siebie. Widziałem efekty spożywania mleczka na zgagę w wieku 30-50 lat. Choroba pojawiła się u mężczyzny już po 70. roku życia. Wiem co mówię i ni chcecie takiej wegetacji...

#iqos #przestroga #glo #epapierosy #epapieros
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mineralnaa: badania przeprowadzone z użyciem folii aluminiowej do pieczenia i pieczenie przy 150 stopniach spowodowało 4x zwiększenie koncentracji glinu w potrawie.

Temat do dyskusji - może źle to ująłem i nie dodałem jasnego przekazu że chciałbym otworzyć temat i wysłuchać waszych opinii o tym wynalazku.

E-pety nie mają tu nic do tego ale jestem ciekaw opinii osób, które chcą unikać analogów, stąd dodane tagi "e". E-pety mogą mieć inne zagrożenia,
  • Odpowiedz
@dplus2: oho kolejny handlowiec glo , tylko czemu wasza firma bat raczkuje na rynku , glo wielkosci ładowarki do telefonu, podgrzewanie zewnetrzne razem z papierem. I to starasz sie pokazac ze jest lepsze xd
  • Odpowiedz