Wpis z mikrobloga

• 0
@Finsky nic nie mam do adaptacji, tym bardziej w przypadku czystej fantastyki. Choć trochę bolało mnie dupsko gdy widziałem w W3 gigachada Geralta xD
Mam problem dopiero z adaptacjami historycznych historii, sądzę że tam już odwzorowanie powinno być przynajmniej zbliżone do oryginału
  • Odpowiedz
Ale jakieś #!$%@? typu czarna hermiona to no #!$%@? nie przesadzajmy xD

@ammore: tak się tworzy fake newsy :) Poszło o to, że w teatrze odgrywano Harryego Pottera (historia z HP ale nie napisana przez JK). I kobieta, która grała Hermionę była czarna, przewinęło się mnóstwo komentarzy, od nie-rasistów że profanacja, że czarna zagrała białą Hermionę. I JK skomentowała to tylko, że Hermionę może grać ktokolwiek, nawet czarny, a w książce
  • Odpowiedz
Dumbledore był gejem i był w związku z Grindewaldem.

Fani od dawna podejrzewali, że tak jest.

@bolczan: Pokaż fragment w książce choćby sugerujący coś podobnego. Bzdura, żadni fani nigdy coś takiego nie podejrzewali, rozumiem, że środowisko LGBT potrzebuje jakiś bohaterów nawet fikcyjnych, ale te tweety Rowling były długo po wydaniu książek.
  • Odpowiedz
No tak, to oczywiste, że kilkusetletni czarodziej bez żony MUSI być gejem. Imho po prostu gościu w tym wieku już nie interesuje się seksem i może mieć przyjaciół nie będąc homo, ale w sumie to nie znam nikogo kto ma kilkaset lat i jest czarodziejem (najwyżej 30). ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@bolczan: z 2016 roku czyli tak jak pisałem dłuugo po wydaniu książek , bo po prostu- absolutnie nic tam nie świadczyło, że Dumbledore jest gejem, nie było nawet cienia sugestii- to odnosi się do filmu i twittów Rowling.
  • Odpowiedz