Wpis z mikrobloga

@nirvikalpasamadhi: Państwa są z------m instrumentem przyczniającym się do obecnego stanu naszego gatunku - czyli niewolnictwa. To, że myślisz o ludzkości jako całości jest dobre bo przyczynisz się do obudzenia większej ilości ludzi. Empatia jest dobra tylko trzeba też umieć nie dać się zmanipulować. Szkoda, że 'oni' chcą zgasić empatię wśród ludzi, m.in za pomocą p---o. I mam w dupie, że inni sobie pomyślą, że to foliarskie wysrywy. Tak jest prawda.
  • Odpowiedz
@nirvikalpasamadhi: Problemem w naszym społeczeństwie jest hedonistyczna natura WSZYSTKIEGO. Żeby coś zdobyć 'kiedyś' potrzebna była AKCJA i wykonana PRACA lub właśnie dobry kontakt z innymi którzy nam pomogą w zdobyciu tego co chcemy lub (w bardziej manipulatywnej wersji) zrobią to za nas. W obecnych czasach idziemy do sklepu i po samej 'MYŚLI' mamy wszystko począwszy od podstawowych dóbr po rzeczy które nas 'uszczesliwiają' typu a-----l, p-------y czy n-------i (no to
  • Odpowiedz
@itterasshai: czy kobietę zastępuje państwo.. lub p---o.. no nie wiem. Mi tam p---o nic nie daje. Masz jednak absolutną rację w kwestii konsumocjonizmu. Imho najbardziej winnym zepsucia moralności i systemów wartości, oraz zamianę ich na konsumpcję.. jest matketing. Od kiedy reklamy przedstawiają nam obraz idealnego życia pod postacią dóbr materialnych i postaw uzależniających od konsumpcji, to kosztem moralności do tego dążymy. Przykładem jest krach z 2008. Tym razem nastąpi krach
  • Odpowiedz