Aktywne Wpisy
W związku z dużym zainteresowaniem i wieloma prośbami pod moim dzisiejszym wpisem xD kontynuuję temat pewnej wesołej grupy na FB o związkach mieszanych.
Subiektywny wybór wypowiedzi hipergamicznych p0lek. Zapraszam do nitki 🧵👇🤡🧕👇🧵
#logikaniebieskichpaskow #bekazrozowychpaskow #facebookcontent #p0lka #bekazpodludzi #mokebiary
Subiektywny wybór wypowiedzi hipergamicznych p0lek. Zapraszam do nitki 🧵👇🤡🧕👇🧵
#logikaniebieskichpaskow #bekazrozowychpaskow #facebookcontent #p0lka #bekazpodludzi #mokebiary
TwojHimars +80
Pierwszy raz widzę by ktoś inteligentny i wykształcony - lekarz medycyny, publicznie i ostentacyjnie spuścił swój dyplom w kiblu xD
#bekazlewactwa #bekazpodludzi
#bekazlewactwa #bekazpodludzi
#foodporn #wolowina #jedzzwykopem #jedzzmikroblogiem
jak ma być dobry stejk z patelni to tak: nacierasz mięcho oliwą z solą gruboziarnistą (a najlepiej taka w płatkach) i pieprzem mielonym na grubo/młotkowanym. mocno rozgrzana patelnia bez tłuszczu, odrobina oliwy, kładziesz steka, smażysz z 1 strony, raz obracasz, dodajesz masło, ściągasz. musi odpocząć.
Dzieki za krytyke, masz 100% racji. Dokladnie tak bym go tobie przyrzadzil.
Dla mnie byl przyprawiony tak:
Nasmarowany olejem i pieprzem, nastepnie marynowany pod cebulka jakies 2 godz.
Potem mocno rozgrzana patelnia mieszanka masla z olejem i po 4' z kazdej strony. Cebula z marynowania lezala tylko dookola miesa.
Stejk wyszedl medium i bardzo soczysty.
Ps
Kosc wykorzystalem do zrobienia zupy ogorkowej.