@Pepcioza: I ta dziurka na szczycie paska gdzie będą dziurki, dopełnieniem są 2 dziurki które się rzucają w oczy przy samym teleskopie, ale ogólnie ładne tylko te niedoróbki wszystko psują jak dla mnie gdzie przy rękodziele zwracam szczególną uwagę właśnie na detale i wykończenie.
Tam nie ma kleju, otwory nie są okrągłe, tylko taki kształt / / / / po to, aby nić układała się tak jak na zdjęciu. Zdjęcia z przybliżenia wyolbrzymiają zawsze takie rzeczy, tam nie ma nic do poprawy.
Jedynie gdzie mogę przyznać Ci rację, to zakończenie szycia, przy poliestrowych niciach trzeba przypalić końcówki, żeby nić się nie wysunęła. Lniane nici nie są względem siebie takie śliskie (plus len się nie stopi, więc
@Pepcioza: Ja nigdzie nie napisałem, że otwory są okrągłe. Zwróciłem uwagę na to co mnie zakuło w oko przy rękodziele, bo jednak od tego wymagam żeby było prawie bez skazy. Ot taki już jestem, a sam zaczynam dłubać w skórze.
Pasek wykonany w całości ręcznie ze skóry Buttero z garbarni Conceria Walpier.
Zapraszam do obserwowania tagu #pepciozaszyje gdzie wrzucam zdjęcia swoich prac
#leatherworking #zegarki #zegarkiboners #watchboners #diy #chwalesie
źródło: comment_mtFNThoN3Iqkf2GGyUTnphT50TVz11RG.jpg
Pobierzźródło: comment_M6OJoYa2rK4cxvPGMs117ksxoxExIzrz.jpg
PobierzDziurek zapomniałeś zrobić. ;)
@hkhkhk: dzięki! można zamówić na pw
@Pepcioza: Czym dziurkujesz, aby otwory były idealne i niepostrzępione?
Jakim narzędziem robisz tę linię przy krawędzi paska?
@bystry91ldz: wiem, amatorka...
źródło: comment_Mmt7Wc09XV04KNalOP56AhMMGeFs8TFc.jpg
PobierzJedynie gdzie mogę przyznać Ci rację, to zakończenie szycia, przy poliestrowych niciach trzeba przypalić końcówki, żeby nić się nie wysunęła. Lniane nici nie są względem siebie takie śliskie (plus len się nie stopi, więc