Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki ogarnięte w temacie cyfrowego pianina, jest taki temat. Co byscie wybrali dla osoby, ktora nie jest profesjonalista ale skonczyla szkole muzyczna i cos tam potrafi grac? Szukam prezentu, tak powiedzmy do 3-3.5k. Sam znam sie na gitarach, a na sprzetach udajacych pianino niebardzo. Wczoraj na szybko rozeznalem temat i zastanawiam sie miedzy Kawai ES110, Yamaha P125 i Rolandem FP30 + obudowy i pedaly do nich, bo chcialem zeby w razie potrzeby bylo bardziej mobilne niz gotowy "mebel". Jesli macie jakies inne opcje czy przemyslenia, piszcie smialo. Z wymagan wiadomo... zeby mozliwie wiernie udawalo prawdziwy instrument, a dla mnie ewentualnie zeby brzmienie rhodes bylo akceptowalne choc nie jest to niezbedne. Jak ktos potrafi pomoc to poprosze.
#pianino #pianinocyfrowe #instrumenty #naukagrynapianinie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiecejszatana: Przyznam, ze troche konserwatywny jestem w temacie instrumentow i boje sie marek wlasnych sklepow ale dziekuje za odpowiedz.
Mowisz, ze takie obudowane pianinko daje rade rozlozyc na skrzynke + klawiature? Bo skreslalem wszystkie jako niemobilne ale jak wspomnialem, niebardzo sie znam.
  • Odpowiedz
Skręca się jak meble z Ikei, lepiej wygląda w salonie niż plastik
Jednakże nie jest przeznaczone do celów turystycznych, przeprowadzka, ok, można rozłożyć i złożyć - poszukaj instrukcji, tam jest opisane ja się składa i rozkłada

@FalseIdeas:
  • Odpowiedz