Wpis z mikrobloga

Mirabelki i Miraski z pod tagu #narty i #snowboard.

Miałem zamiar kupić nowe gogle, bo stare mi się porysowały akurat w polu widzenia i strasznie mnie to irytuje.
Ale pojawiła mi się reklama kasku z szybą. Znajomek słusznie zauważył, że wiatr może podwiewać do środka przez dolną szczelinę, ale wyguglałem takie z dość szeroką zabezpieczającą gąbką. Ktoś korzysta z tego?

#kiciochpyta #sportyzimowe
SurowyOjciec - Mirabelki i Miraski z pod tagu #narty i #snowboard.

Miałem zamiar k...

źródło: comment_TbVi9dQjmD83O77xdguwJwpGh87RCzVv.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SurowyOjciec: przy zakładaniu mi haczyły o okulary i musiałem je dociskać do nosa, żeby szybkę nasunąć (a mam dość małe okulary). Może kwestia dobrania lepszego rozmiaru, chociaż sam kask pasował ok. Jakieś dwa decathlonowe z okolic 4 stów mierzyłem
  • Odpowiedz
Noszę okulary, mam dość duże oprawki i miałam wrażenie że każde gogle będą lekko uciskać okulary i wybrałam właśnie kask z szybką. Wzięłam coś nie drogiego na wypadek gdyby jednak nie podpasował, w rozmiarze L/XL: https://snowsport.pl/kask_z_przylbica_szyba_blizzard_double_visor_ski_black_matt_silver_2019-p22993.html
Nie haczy o okulary, nic nie podwiewa, jest komfortowy. Jest jeden minus - gąbka na szybce jest dość gruba i szybka podnosi się tylko do połowy. Chcąc podnieść ją całkowicie, trzeba ścisnąć tą gąbkę i wpychać
  • Odpowiedz
@LadyHana: Ale jak kupisz jakiś markowy kask, to producent dostarcza szybki na różne warunki i możesz sobie je zmieniać. Co do parowania, po to jest mój wpis, żeby jakiś użytkownik wypowiedział się jakie są minusy takiego rozwiązania.
@amam: @Fasolek: czy ta szybka paruję Wam?
  • Odpowiedz