Wpis z mikrobloga

via Android
  • 333
@Tangens jak dzwoniłem na infolinię to jak zderzenie z murem.
- a pana paczka tam jest?
- nie.
- to po co Pan dzwoni?
- bo jest uszkodzony
- a czy pana paczka tam
  • Odpowiedz
@soadfan: To zdjęcie to dowód, że paczkomaty nie są trwale przytwierdzone do gruntu. Co za tym idzie nie są budowlą. Co za tym idzie nie są postawione nielegalnie. Co za tym idzie wyrok sądu administracyjnego, mówiący co innego to farsa ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@bad_cyclist: Budowla to obiekt budowlany niebędący budynkiem ani obiektem małej architektury. Budowlą może być również urządzenie budowlane zapewniające możliwość korzystania z obiektu budowlanego do jakiego należy zgodnie z jego przeznaczeniem.
Budynek natomiast musi być na stałe związany z gruntem. Coś Ci się pokręciło, daj sygnaturkę tego orzeczenia proszę :)
(Znalazłam sama z ciekawości)[https://expressbydgoski.pl/paczkomaty-inpost-beda-rozebrane-jest-decyzja-inpost-komentuje-kontrowersyjny-wyrok-sadu-11-marca-2019-r/ar/13925264] , to dzisiejsze orzeczenie i nie ma w nim żadnej sprzeczności, po co wprowadzasz ludzi
  • Odpowiedz
Coś Ci się pokręciło, daj sygnaturkę tego orzeczenia proszę ... po co wprowadzasz ludzi w błąd

@agaciksa: Chciałem tylko pośmieszkować. Nie jestem specjalistą od prawa budowlanego i za tekiego się nie uważam, a swoją wiedzę o wyroku sądu w tej sprawie opieram na wykopalisku, które było kilka dni temu na głównej. Napisano tam coś o budowlach i przytwierdzaniu do gruntu.
  • Odpowiedz