Wpis z mikrobloga

  • 0
@lubie-sernik Cruz De Malta bądź Amanda tradycyjna czerwona. A jeśli masz kasę to kup Chimarráo i zestaw do tego czyli b---ę dużą i porongo. Gaucza da sera czy jakoś tak jest solidna oraz Barao.
  • Odpowiedz
  • 0
@LaLunayElSol no właśnie najlepiej zaczynać od małych porcji bo się osra i będzie koniec zabawy. Jerba na każdego działa inaczej ale na żołądek mocno oddziaływuje.
@lubie-sernik dwie stołowe łyżki i zwiekszaj porcje a Chimarrao może być za mocne bo się siłą rzeczy dużo sypie kopce.
  • Odpowiedz
@TomgTp: czy ja wiem, organizm sam wyczuje kiedy będzie dla niego za gorzkie lub smakowo nie będzie mu odpowiadać. Tak sądzę w każdym razie.

@lubie-sernik: zwykła tykwa jest dobra, sprawdź sobie: https://www.poyerbani.pl/pol_m_Zestawy-Yerba-Mate-164.html i wybierz co Ci się podoba. Jest tylko jedna zasada currado: https://www.yerbamatestore.pl/currado-tykwy-czyli-jak-przygotowac-nowa-tykwe-do-picia.html

Yerba to nie czarna magia.
  • Odpowiedz
  • 0
@lubie-sernik nie kupuj zestawów bo zazwyczaj dodają c---a wartą bombiję i ceramiczne g---o. Weź sobie Palo Santo ale średniego rozmiaru i bombiję argentyńska filtrado którą kosztuje jakoś 80zł osobno po pół kilo czerwoną Amandę i Cruz De Malta ale jeszcze w starym opakowaniu bo nowa może się różnić. Natural market jest najtańszy ale się czeka trochę dłużej zazwyczaj na wysyłkę.
  • Odpowiedz