#blender hej zaczynam dopiero zabawe z softem 3D. Mam podstawowy problem mimo ze przeglądam neta nie mogę tego ogarnąć. Chciałem dwa podstawowe meshe (cuby) zesnapowac jeden do drugiego face'ami. Właczam magnesik (snap tool) wybieram "snap to face" ale dalej meshe mi się przenikają tak jak by snapowały do centrum obiektu. Nie wiem co robie nie tak Czy mozna snapować zarówno w edit mode jak i object mode?
2 pytanie, jeżeli zmieniłem Units na "metric" i "unit scale 1.0000000" czy cube którego robie będzie miał wymiary 1 metra?
@halfsquad: snap do face'a oznacza, że snapujesz wybrany punkt do powierzchni face'a. Dowolnego miejsca na powierzchni. Tobie raczej chodzi o snap do vertexa i przyciągniecie do rogu. Poza tym po co snapuejsz te cube'y?
hej zaczynam dopiero zabawe z softem 3D. Mam podstawowy problem mimo ze przeglądam neta nie mogę tego ogarnąć. Chciałem dwa podstawowe meshe (cuby) zesnapowac jeden do drugiego face'ami. Właczam magnesik (snap tool) wybieram "snap to face" ale dalej meshe mi się przenikają tak jak by snapowały do centrum obiektu. Nie wiem co robie nie tak Czy mozna snapować zarówno w edit mode jak i object mode?
2 pytanie, jeżeli zmieniłem Units na "metric" i "unit scale 1.0000000" czy cube którego robie będzie miał wymiary 1 metra?
Z góry dzięki
1 tam gdzie masz active masz do wyboru sposób snapowania
2. 2m
Poza tym po co snapuejsz te cube'y?