Aktywne Wpisy
Kroledyp +92
#motoryzacja
Do dziś zapiera mi dech jak widzę to dzieło sztuki, ja #!$%@? ale to jest dobre.
Tutaj naprawdę nie wiele brakło do wozu idealnego, silniczek o troszkę mniejszej pojemności ale turbo, coś z dzisiejszej Corsy OPC by się nadało, porządny napęd na tył z Omegi i ojejciu ojejciu
Calibra 4x4 miała 280 na liczniku, wyobrażacie sobie takie czary w 1992 roku?!
Można było zemdleć na sam widok
Do dziś zapiera mi dech jak widzę to dzieło sztuki, ja #!$%@? ale to jest dobre.
Tutaj naprawdę nie wiele brakło do wozu idealnego, silniczek o troszkę mniejszej pojemności ale turbo, coś z dzisiejszej Corsy OPC by się nadało, porządny napęd na tył z Omegi i ojejciu ojejciu
Calibra 4x4 miała 280 na liczniku, wyobrażacie sobie takie czary w 1992 roku?!
Można było zemdleć na sam widok
Cancermoon +31
Nie mam w domu nawet choinki ogólnie zero atmosfery świątecznej jak patrzę Instagrama inni mają tak ładnie, zdjęcia z rodziną, fajna atmosfera itp. ehh
Nam natomiast Prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski odmówił udostępnienia listy osób, które wzięły udział w naborze. Nie poddajemy się i złożymy odwołanie od tej decyzji. Bez poznania personaliów kandydatów niemożliwe jest sprawowanie społecznej kontroli nad działalnością władz publicznych w zakresie zatrudniania.
Więcej: https://siecobywatelska.pl/kto-kandydowal-na-stanowisko-rzecznika-stolecznego-ratusza/
--
Wesprzyj nasze działania, przekazując 1% podatku KRS 0000181348.
#watchdogpolska #prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #warszawa
@Xizor: mam pytanie, jak czytałeś ten wyrok i jakim cudem na jego bazie twierdzisz, że ten wniosek to zwykłe pieniactwo? Przecież w tej sprawie WSA zobowiązało organ do dokonania czynności z wniosku skarżącego oraz orzekło bezczynność organu. Wrzuciłeś tu tylko jeden fragment który dotyczy "danych osobowych podlegających szczególnej ochronie" a nie zaś wszystkie dane w tym imię i nazwisko. To teza tego orzeczenia, która zresztą zgodna jest ze
Nie kwestionuję, że pewne dane o kandydatach powinny być dostępne: czy spełniali kryteria, protokół z naboru itp. Ale nie można żądać udostępnienia danych osobowych wszystkich kandydatów, a o to przecież chodzi OPowi. Nie chcą wiedzieć jak wygląda doświadczenie kandydatów, tylko chcą mięć ich imię i
1) W decyzji odmownej organ musi wyważyć wartości - prawo do informacji i ochrona innych dóbr prawnie chronionych, czego w tej decyzji zabrakło, bo organ zakrył się przepisem.
2) Pod rozwagę wyrok http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/CFAA3E3CEF
@Watchdog_Polska: bo rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości w sprawie przeprowadzania konkursu na stanowisko asystenta sędziego wprost o tym stanowi. Ustawa o pracownikach samorządowych nie zawiera takich norm, więc sorry Winnetou, ale pieniactwo.
Źle wkleił się wam wyrok.