Moja mama posiada prawo jazdy wyrobione z 30 lat temu i od tej pory nie jeździła samochodem. Czy da się teraz odbyć w jakiejś szkole jazdy normalnie przeprowadzony kurs, ale nie zakończony egzaminem? Jeśli tak, to czy jest to normalny kurs, czy nazywa się jakoś inaczej (szkolenie?)
@yelonec: to się nazywa wykupienie godzin :) a na poważnie, to jeżeli nie miała wystawionego terminowego, to znaczy że musi tylko iść i wymienić na nowe bo pewnie ma książeczkę. Swoją drogą też chciałem sobie ostatnio wymienić na nowe bo moje już jest mocno zużyte, ale podarowałem sobie bo ponoć teraz każde jest z terminem i musiałbym na nowo iść do lekarza (oczywiście koszty po mojej stronie). Więc pieprze to
@mamwdomudywan @DziennyToWymyslSzatana z tego co mi mówiła to sama zadzwoniła do jednej szkoły i jakaś babka jej powiedziała, że skoro ma prawo jazdy to nie maja możliwości prawnej, żeby mogła uczęszczać na normalny pełny kurs (teoria+praktyka)
@Trzezwiejacy_Pijaczyna czy bez sensu to bym polemizował, teoria raczej dość mocno się zmieniła od tego czasu, a jednak na takich kursach jest usystematyzowana wiedza podana w przystępny sposób
@yelonec: za dużo to się nie zmieniło ;) stop jest dalej stopem xD wystarczy że sobie znaki przypomni i tyle, najważniejsza praktyka a te kursy to i tak pewnie teraz takie samo pieprzenie jak było kilkanaście lat temu
@yelonec: @mamwdomudywan: @DziennyToWymyslSzatana: @Trzezwiejacy_Pijaczyna: @login-jest-zajety: @Mirekzkolega: wg przepisów OSK może przeprowadzić jazdy uzupełniające dla osoby, która nie przystąpiła do egzaminu lub uzyskała z niego wynik pozytywny. Twoja mama ma prawo jazdy, więc powinna udać się do ODTJ, który za 1h ceni się średnio 300zł - oni w przeciwieństwie do właścicieli ośrodków mają chyba kalkulator i excela.
@923y4uyhfds89yf89asyhfp2bqf4fu: ja to już stary jestem, ale udało się za pierwszym razem ;) "ODTJ, który za 1h ceni się średnio 300zł" toż to cena jak za zboże! jak robiłem na ciężarówkę to godzina extra kosztowała mnie 100-150pln zależy kto akurat miał wolne gdz do wykupienia. dramat jakiś
@923y4uyhfds89yf89asyhfp2bqf4fu: dobra dobra ja dokupiłem 4h doszkalających na motor (już miałem prawko) w szkole gdzie zdawałem prawko i kasowali 40zl/h
@yelonec: szkoła jazdy, rzeczywiście, nie może przeprowadzić takiego szkolenia. Ale to przecież nie musi być nauka jazdy. Niech to będą konsultacje z instruktorem ( ͡°͜ʖ͡°) bez L-ki na dachu. Twoja mama jedzie, obok siedzi instruktor który podpowiada jak ma jeździć.
#prawojazdy #samochody #naukajazdy #kiciochpyta
a na poważnie, to jeżeli nie miała wystawionego terminowego, to znaczy że musi tylko iść i wymienić na nowe bo pewnie ma książeczkę. Swoją drogą też chciałem sobie ostatnio wymienić na nowe bo moje już jest mocno zużyte, ale podarowałem sobie bo ponoć teraz każde jest z terminem i musiałbym na nowo iść do lekarza (oczywiście koszty po mojej stronie). Więc pieprze to
Komentarz usunięty przez autora
stop jest dalej stopem xD
wystarczy że sobie znaki przypomni i tyle, najważniejsza praktyka
a te kursy to i tak pewnie teraz takie samo pieprzenie jak było kilkanaście lat temu
wg przepisów OSK może przeprowadzić jazdy uzupełniające dla osoby, która nie przystąpiła do egzaminu lub uzyskała z niego wynik pozytywny. Twoja mama ma prawo jazdy, więc powinna udać się do ODTJ, który za 1h ceni się średnio 300zł - oni w przeciwieństwie do właścicieli ośrodków mają chyba kalkulator i excela.
@Trzezwiejacy_Pijaczyna: zależy do kogo pójdziesz i ile chcesz wydać.
"ODTJ, który za 1h ceni się średnio 300zł" toż to cena jak za zboże!
jak robiłem na ciężarówkę to godzina extra kosztowała mnie 100-150pln zależy kto akurat miał wolne gdz do wykupienia.
dramat jakiś
Komentarz usunięty przez autora