Aktywne Wpisy
3x32 +4
Jako że groźby nuklearne Rosji ostatnio są zbywane śmiechem przez lekkoduchów, przewiduje niebawem użycie taktycznego, niewielkiego ładunku atomowego gdzieś na Ukrainie. Najprawdopodobniej w jakiegoś typu zgrupowanie ukraińskiego wojska w DRL lub pod Kharkivem. Ale się fajniaki zdziwią, że taktyczna broń jądrowa została użyta. Pytanie co zrobi zachód? I co zrobią chińczycy którym nie w smak taki rozwój wypadków? #wojna #ukraina
Moseva +11
Cześć mirki, mam niedobór wiatminy D3, wynik to zaledwie 7 ng/ml przy niedoborze zaczynającym się poniżej 10, a normalnej wartości 30-100. Codziennie odczuwam zawroty głowy od kilku lat, nie jestem w stanie się skupić na niczym po pewnym czasie, brak jakiekolwiek możliwości nauki - samorozwoju intelektualnego. Wydałem tysiąc zł, żeby się dowiedzieć co może być przyczyną, wszystko było ok, poza właśnie tą witaminą d3...
Byłem u lekarza, według mnie mam brać 1000j na dzień, lekarz dość młody więc mam wątpliwości czy zlecił mi słuszną dawkę ;/
Wyczytałem, że poniżej 20ng/ml powinno się brać 4000j (może przekoloryzowane, ale raczej zdecydowanie więcej niż 1000 przy wartości 20, a nie 7).
Jest tutaj ktoś kto się zna i ma jakieś spostrzeżenia co do przepisanej przez lekarza dawki?
(pytam na mirko tylko poglądowo, pójdę do inne lekarza)
#medycyna #lekarz #krew
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Komentarz usunięty przez autora
Np. TU piszą że:
Przy łącznej podaży witaminy D z suplementów oraz diety wynoszącej >1000 IU/dobę istnieje ryzyko jej przedawkowania, szczególnie u noworodków z masą urodzeniową <1000 g
Jak powiedziałem lekarzowi rodzinnemu że chcę większe dawki brać to też mnie straszył przedawkowaniem i dostałem dawkę 4000j.
Tydzień temu moja fryzjerka