Aktywne Wpisy
8 lat po premierze Jaguara XJ X308 chciałem go mieć. Cholernie podobało mi się to auto. Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nowszą generację (X358) w wersji Super V8 z doładowanym 4.2 V8 i przedłużonym rozstawem osi. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to sprowadzą ze Stanów. Przesiadka z 8-letniej Toyoty CH-R 1.2 116 KM mojego starego będzie kosmiczna. Z resztą
toniemojekonto1 +124
Polacy to zapijaczony naród co codziennie chleje!!!
bo dla p0laka PiWO to najświętszy sakrament kurla
TYMCZASEM FAKTY:
#polska #alkoholizm #statystyka #patologia #alkohol
- brak dobitek przy karnych w meczu
- karne w systemie ABBA
- zakaz ustawiania zawodników w murze przez drużynę atakująca
- rzut karny zamiast rzutu wolnego pośredniego przy złapaniu przez bramkarza piłki od swojego zawodnika
- żółte kartki dla trenerów
- z Ekstraklasy spadną trzy zespoły, z 1 ligi awansują dwie + 3 z baraży (tak jak w Championship)
Co wy na to?
Jak dla mnie wszystkie zmiany na ++
#pilkanozna #ciekawostki #ekstraklasa #sport
@brednyk: szkoda, lubiłem wolne pośrednie z pola karnego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@brednyk: nieadekwatna kara do przewinienia
przeciez kazda kolejna zmiana bardziej kretynska od poprzedniej.
@brednyk: Spadną 3, awansuje 5 czyli będzie o 2 drużyny więcej w lidze?
Ze zmian to chyba jeszcze dochodzą:
- przy zmianie zawodnika, schodzący nie musi zejść do strefy kiedy ławkami rezerwowych a do najbliższej linii końcowej
- każde zagranie ręką jest uznawane za przewinienie (nieważne czy celowe czy też nie)
-bramkarz przy karnym tylko jedną nogę musi trzymać na linii
Już teraz zespoły z I ligi mają problemy z utrzymaniem w Ekstraklasie, a co dopiero 3 zespół z I ligi.
Baraże również uważam za kiepski pomysł. O awansie powinna decydować dyspozycja w przekroju całego sezony, a nie kilka spotkań na koniec. W ten sposób do SERIE A awansowało 5 w lidze Benevento, które potem zostało jedną z najgorszych drużyn w historii