Wpis z mikrobloga

#thedivision #thedivision2 #gry
THE DIVISION 2 BETA
pograłem, ale ten typ gry i klimat mi nie podeszły(nie grałem w jedynkę). Nudne grindowanie, przeciwnicy-gąbki na naboje: zwykły wróg w podkoszulku przyjmujący magazynek z AK-47 by zginąć, nie do końca pasujący mi system chowania się za osłonami.
Nieciekawa historia, wkurzający NPC, jeśli wejdziesz do inventory by pogrzebać, poczytać opisy, zmienić uzbrojenie, to sprzedawca stojący obok będzie powtarzał 3 teksty w kółko, by zachęcić do zakupów, co po minucie jest nie do zniesienia. Nie dla mnie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RabarbarDwurolexowy: ja grałem w jedynkę (która mi się podobała), ale zgadzam się po części z tobą, bo dwójka nie podeszła całkowicie, tylko strzelanie jest przyjemniejsze.

Jedynka miała klimat, duże wieżowce, padający i topniejący śnieg na ubraniach (takie nowe bajery). Teraz to samo, tylko z gorszą i inną mapą, nie przejdzie.
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy: @Itaktowszystkorypnie: najgorsze jest na wyższych lvl gdy jesteś już pod koniec DZ (tak było w jedynce). Jak grałeś na DZ to nie czułeś się mocniejszy, tylko jeszcze słabszy niż na niższych lvl, bo wrogowie są tak nierealnie podbici, aby zwiększyć poziom trudności, że gra nawet w 4 osób czasami sprawiała trudności, aby oddać śmieci do helki i właśnie tak 80% gry wygląda chowanie się za zasłonami, bo
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy: Ciekawe jak będą wyglądały recenzje, na tle Anthem, który mógł się lepiej sprawdzić w tego typu rozgrywce, ale jakoś nie wyszło. W jakiegoś insektoida z osłonami to teoretycznie można pakować pół wiadra pocisków zanim zejdzie. Division zupełnie poza moim kręgiem zainteresowania, postapo, strzelanki to tylko z fabułą.
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy no cóż , widać że nie twoj klimat. Ja w 1 część ponad 1300 godzin, w becie tak zamkniętej jak otwartej mam już ponad 100. To najlepsza gra tego typu na rynku w tym momencie i nie widać na horyzoncie niczego co mogło by jej zaszkodzić.
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: zacząłem sobie grać w 1, podoba mi się, wkurza mnie tylko, że strzały w głowę nie są od razu śmiertelne, w ogóle hitboxy są słabe, to jakiś ukłon w stronę konsolowcow że celować dokładnie nie trzeba, czy o co chodzi
  • Odpowiedz
@unstyle chyba raczej ukłon w stronę rpg-owców. Poza tym dobrze złożona postać z zestawem np napastnika rozłoży bosa w kilka strzałów. Może spróbuj w takim razie Wildlands, tam kładziesz na strzała. W 2 części Dywizji czas time2kill został drastycznie zmniejszony,ale dotyczy to także postaci gracza. Teraz to prawdziwy cover shooter i tym mnie kupili. A hitboxy są dobrze widoczne, prawie każdy mobek ma miejsce które zabija szybciej, jakaś torba z granatami
  • Odpowiedz