Aktywne Wpisy

mirko_anonim +38
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć wszystkim, nazwijmy mnie Michał. Od jakiegoś czasu bawię się uczuciami prostytutek (trójmiasto). Ale o co kaman:
Mam 28lat, pracuję jako menedżer w firmie logistycznej. Mam gadane, dobrze wyglądam. Trochę jak mityczny syn koleżanki Twojej starej :D więc ubieram się w garniak, idę na pannę(młode Julki 20-25lat). Biorę na godzinę, robię ją realistycznie z 25 minut po czym zaczynam nawijać że w sumie to się z nią umówiłem bo
Cześć wszystkim, nazwijmy mnie Michał. Od jakiegoś czasu bawię się uczuciami prostytutek (trójmiasto). Ale o co kaman:
Mam 28lat, pracuję jako menedżer w firmie logistycznej. Mam gadane, dobrze wyglądam. Trochę jak mityczny syn koleżanki Twojej starej :D więc ubieram się w garniak, idę na pannę(młode Julki 20-25lat). Biorę na godzinę, robię ją realistycznie z 25 minut po czym zaczynam nawijać że w sumie to się z nią umówiłem bo
źródło: Screenshot-20250627-184227-Messages
Pobierz
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jak sobie poradzić ze strachem przed samotnością? Mam 32 lata i od 6 lat jestem w związku z dziewczyną, która nic kompletnie do niego nie wnosi. Nie sprząta, nie gotuje, s--s też już dawno się znudził i nawet mi się już nie chce, jest toksyczna, egoistyczna, narcystyczna, przeciętnej urody, depresyjna i ma jeszcze kilka innych problemów i nie mogę z nią zerwać. Jestem świadomy, że ciągnie mnie
Mirki jak sobie poradzić ze strachem przed samotnością? Mam 32 lata i od 6 lat jestem w związku z dziewczyną, która nic kompletnie do niego nie wnosi. Nie sprząta, nie gotuje, s--s też już dawno się znudził i nawet mi się już nie chce, jest toksyczna, egoistyczna, narcystyczna, przeciętnej urody, depresyjna i ma jeszcze kilka innych problemów i nie mogę z nią zerwać. Jestem świadomy, że ciągnie mnie

Post pod wpływem impulsu, ale wydaje mi się, że warto poruszyć ten temat.
Może ktoś dzięki mnie zaoszczędzi kupę kasy (którą może mi później wysłać charytatywnie, bo zbieram na biurko :D)
Na maila trafiła mi reklamówka z tym oto kursem:
https://strefakursow.pl/kursy/grafika/wprowadzenie_do_concept_art_i_ilustracji.html
Nie mam nic do ludzi którzy chcą jakoś zarobić na tym trudnym rynku, ale uważam, że autor wpadł w efekt Dunninga-Krugera.
Czy warto kupować tutoriale?
Tak, pod warunkiem, że są wartościowe.
Jestem amatorem, skąd mam wiedzieć które są wartościowe?
Po owocach ich poznacie. Jednak to też nie jest dobra odpowiedź. Amatorzy często nie mają jeszcze wyrobionej estetyki, to też ciężko im oszacować co jest dobre, a co nie. Już o tym co się sprzedaje, a co nie to już nawet nie będę wspominać, bo tu nawet i profesjonaliści mają problemy.
Warto jednak przejrzeć portfolio i CV człowieka, znaleźć kilka tutoriali i porównać autorów.
Koniec końców możecie skorzystać z autorytetu (autoreklama) albo zapytać na dużych grupach gdzie istnieje możliwość konfrontacji opinii użytkowników (omijajcie circlejerki). Są też firmy "instytucje" jak chociażby Gnomon Workshop który gówna nie udostępnia.
Kiedyś już wrzucałem z czego warto się uczyć:
https://www.wykop.pl/wpis/21664737/drugi-gt-gt-gt-vfxnews-lt-lt-lt-dzisiaj-dzisiaj-mo/
Niedługo planuję jakiś update zrobić listy, ale póki co możecie pytać czy w komentarzach czy na PW, chętnie pomogę.
#vfxnews #rysujzwykopem #grafika2d #digitalpainting #digitalpaintingw30dni #grafikakomputerowa
źródło: comment_VSlhtk5kJqasNOQW6XdBdxJeXl3BqYTM.jpg
Pobierz60 godzin, ok. 350 wykładów. Kurs jest po angielsku ale są polskie napisy. Zrobiłem 60% strasznie mi się to dłuży. Bardzo dobrze wszystko jest wytłumaczone, plus jeszcze jest grupa na fb z bardzo fajnym community. Ogólnie widać, że kurs żyje bo jest cały czas
Ile ten kurs teraz kosztuje u niego?