Wpis z mikrobloga

@animelover_97: myślisz, że Braun nie zdaje sobie sprawy czym by się to skończyło w mocno świeckim Gdańsku? Z jego wiedzą historyczną nie popełniłby takiego oczywistego samobójstwa politycznego.
Obecne śwodowiska liberalne niestety nie mają takiej świadomości i serio chcą wprowadzać swoje ideologiczne poglądy w życie.

@wasted: wiem, że nie ma takiej władzy. Powiedz to tym, którzy głoszą te rewelacje o szariacie.
@reveh: czyli w tym samym świeckim Gdańsku w którym prokościelność byłaby "samobójstwem politycznym", jednocześnie liberalizm również byłby śmiercią polityczną? Oj coś się gubisz w swojej l0gice ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@animelover_97: O wprowadzaniu postępowych liberalnych ideologii to już było moje subiektywne zdanie. W Gdańsku pewnie miałoby one spore poparcie, chociaż wątpię, że stanowiłoby większość.
@anallizator: mnie zawsze najbardziej bawi, gdy jest wlasnie mowa o przypuszczeniach, ze jakas slawna osoba sfingowala swoja smierc przytaczane jest zachowanie rodziny, ze nie tak zachowuja sie ludzie w zalobie jakby na to byla jakas etykieta i, ze wszyscy ludzie rzeczy tragiczne przezywaja tak samo.
Adamowicz był (jest ( ͡º ͜ʖ͡º)) konserwą, liberałem gdańskim, ale także puszczał oczko w stronę LGBT, będąc jednocześnie blisko z kibicami.
Gdańszczanie nie mają też hopla na punkcie Kościoła, ale też go nie nienawidzą. Dlatego wysoko notowany był też Kacper Płażyński.

Czego by się nie mówiło o Adamowiczu, to wysoko podniósł poprzeczkę. Skreślony będzie każdy, kto będzie rządził przeciw komuś.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@reveh: ale Gdańsk nawet nie jest mocno świecki xD Gdańsk jest po prostu... liberalno-normalny xD wystarczy spojrzeć ile osób brało udział w pogrzebie Pawła Adamowicza, który był transmitowany na 8 telebimach rozstawionych po całym Głównym Mieście. Adamowicz określał się jako konserwatywny liberał, i Dulkiewicz, zdaje się, tak samo.