Wpis z mikrobloga

• 98
@biesy ciekawe w której międzynarodowej korpo zatrudnianiem ludzi zajmuje się zarząd xD
Przecież typ nawet na słupa się nie nadaje bo będzie lewiznę kręcił xD
  • Odpowiedz
@biesy: firma się boi że będzie kręcił wałki na fakturkach i nie podoba im się idea zatrudniania typa co nie płaci na własne dziecko.
no ale to przecież wszyscy inni są winni, a nie on
  • Odpowiedz
@biesy: to moze byc prawda. Ale powody niekoniecznie musza byc polityczne, moze nie chca miec kretacza za pracownika. Facet skompromitowal caly ruch spoleczny, to jest osiagniecie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@biesy: no k---a kosmos, że ktoś nie chce zatrudnić znanego krętacza, oszusta i alimenciarza, który najprawdopodobniej jest słupem mającym ośmieszyć opozycję w tym kraju. Szok.
  • Odpowiedz
@biesy: To się nazywa konsekwencje własnych czynów xD
Ja p------ę, to tak jakby ktoś spieprzył coś na tyle grubo, że nawet poza branżą, huczy o nim w mediach, a sam "twórca tego burdelu" obwinia media i branżę, że robią mu wilczy bilet xD
  • Odpowiedz
@biesy: abstrahując od nazwiska, czy załatwienie roboty po znajomości, bezpośrednio u managera z pominięciem oficjalnego procesu zatrudnienia nie łamie czasem zasad każdej możliwej międzynarodowej korporacji? XD przecież to podchodzi pod nepotyzm
  • Odpowiedz
abstrahując od nazwiska, czy załatwienie roboty po znajomości, bezpośrednio u managera z pominięciem oficjalnego procesu zatrudnienia nie łamie czasem zasad każdej możliwej międzynarodowej korporacji?

@powaznyczlowiek: kto powiedział, że z pominięciem oficjalnego procesu? specjalistów się tak rekrutuje - nikt nie powie więcej o potencjalnym kandydacie niż jego kolega z pracy
Ba, za polecenie pracownika który zostanie przyjęty i nie wyleci płacą kasę

przecież to podchodzi pod nepotyzm

@powaznyczlowiek: jak
  • Odpowiedz
być może w NASA albo jakiejś innej super zaawansowanej technologicznie firmie tak, ale w IT

@powaznyczlowiek: ale ja nie miałem na myśli z pominieńcem procedur, tylko z polecenia normalną ścieżką. Z IT zarząd zatrudnia chyba tylko w Comarchu

chyba nie pracowałeś w zbyt wielu dużych firmach jeśli nie wiesz jak wygląda cykliczna ocena ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@powaznyczlowiek: pracowałem, nawet widziałem jak gościa po
  • Odpowiedz
Z IT zarząd zatrudnia chyba tylko w Comarchu

@megawatt: to nie tak - znanym i powszechnie heheszkowanym faktem jest, że każde CV przechodzi przez ręce prezesa i czasem mówi veto ale proces zatrudniania jest standardowy

co prawda 2 lata za
  • Odpowiedz