Aktywne Wpisy
ultraknur3001 +308
Co parę dni jeżdżę 3 pasmową ekspresówką i za każdym razem mijam kilkanaście aut jadących środkowym pasem (nie wyprzedzają, nie ma zjazdu niedaleko)
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
kornel-mir +386
Mam możliwość wyjazdu do Londynu i chciałbym zapytać jak wam się podoba na emigracji, z jakich powodów wyjechaliście? Czy zastanawiacie się nad powrotem? Co musiałoby się stać, żebyście wrócili? I jeszcze ile macie lat, czy wyjechaliście sami czy z żoną / dziecmi? :P
#programista15k
Komentarz usunięty przez autora
Londyn (Poludniowy zachod) / 50k / 2 lata doswiadczenia
@tapcZan-NW: W warszawie bedziesz mial lepiej, ja obecnie z automatu odrzucam wszystko co jest ponizej 150k, jak mam wynajac mieszkanie w Londynie + jakies loty do polski to kompletnie sie to nie oplaca. 50k to o wiele za malo na normalne zycie.
@grap32: Podawanie zarobkow netto to tylko w
@tapcZan-NW: Bo zwykle te oferty nie sa publiczne, zreszta ja to jeszcze "dobrych" ofert nie dostaje. Kiedys rozmowialem z czlowiekiem ze on juz ponizej 200k nawet nie czyta.
@tapcZan-NW: pracuje na emigracji w Londynie jako programista ;) Mieszkam tu od niecalych dwoch lat.
@kontra bede czekal na pw w takim razie
Ogolnie to dzieki wszystkim za odpowiedz!
wtedy nie podaja zarobków i jeszcze robia z nich WIELKĄ TAJEMNICĘ!
Podoba mi się hm.. w zasadzie wszystko, ogólnie to dzielę imigrantów w Polski na dwie grupy:
- tych którzy twierdzą, że w UK wszystko #!$%@?, dajcie mnie 5k "na renkie" i w 5 minut jestem spakowany i wracam, oraz
- tych, którzy w pewien sposób są w UK/Anglii zakochani i wolą przyjemne bezstresowe