Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +18
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
entgegen +283

Idealnie jeśli te państwa nie są miejscami gdzieś na pustyni a są po prostu krajem pierwszego, drugiego świata.
Jestem ciekaw waszych opinii, miejsc które postrzegacie za stabilne i bezpieczne, byłoby idealnie jeśli byłoby to uzasadnione.
Zaczną na rozgrzewkę (traktujcie to z dużym przymrużeniem oka)
Zaczynając lokalnie: najbezpieczniejsze u nas wydaje się życie poza stolicą, bardziej w południowo zachodniej części kraju (najdalej od Rosji, Białorusi i Ukrainy).
Europa: Islandia, Portugalia, Szwajcaria, Irlandia, Austria, Holandia (?), Norwegia
Świat: tutaj wybór jest ogromny, np: Azory, Wyspy Kanaryjskie, Nowa Zelandia, Australia, Kanada
*jakieś ryzyko jest wszędzie ale chodzi o znacznie mniejszą wartość niż np. w Gruzji, Iranie czy Białorusi
#geopolityka #geografia #emigracja #wojna #bezpieczenstwo
Jak by tak się pochylić na "miejscowkami" w Europie to:
Teren Niemiec : ekonomia 4/5 teren defensywny 3/5
Teren Francji: ekonomia 3/5 teren defensywny 4/5
Teren GB: ekonomia 4/5 teren defensywny