Wpis z mikrobloga

Dobra Mirki i Mirabelki, Ryfka potrzebuje konkretnej pomocy bo żarty się skończyły, a chciałabym do 30stki mieć swoje nerki i nie dostać raka. A z doświadczenia wiem, że całkiem sporo mądrych ludzi tu mirkuje.
Od dawna choruje na choroby autoimmunologiczne, główny problem nereczki. Zespół nerczycowy, okazało się, że jestem sterydozależna i nie mogę brać 60mg steroidów bo jestem chuda szkapa, a twarz mam jak Makłowicz. Ilość facetów, którzy z tego powodu uciekają z relacji ze mną jest całkiem pokaźna i a informacja oficjalna, w sumie całkiem zrozumiałe ( ) mam mieć włączoną cyklosporynę. To wybór między dżuma, a cholerą, ale czy ktoś się orientuje ja bardzo mam przerąbane i czy bardziej niż na steroidach. Druga rzecz, jakieś pomysły alternatywne na zatrzymanie tej karuzeli chorób spierdo***a? Bo depresji dostanę. Żadne magiczne leczenie babką, ale może ktoś coś wie o nowych sposobach leczenia lub obniżenia autoagresji. Halp :)
#medycyna #lekarz #kiciochpyta
  • 19
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ryfka: ogólnie nie musisz szukać. Enterol był ok. Potem kiszonki od rolnika(serio) I warzywa bez mięska.. Ale tak to działa. Przy okazji,nie wypluwasz z płuc jakiegoś zielonego gluta?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ryfka: zielony glut to zwykle nadkażenie bakteryjne flory płuc. A Januszem nie jestem, powiedzmy że mam doświadczenie. Ale jak chcesz paczusie szamac do schabowego, twoja sprawa. Eot.
@BionicA: raczej myślałam, że sama zrobię januszbiznes sprzedając te gluty Korei północnej. Słyszałam o limfocytach T. Generalnie da się je unieszkodliwić? Dieta wiadomo, nie jem pączków i mięsa prawie wcale, chipsy, kolki, konserwanty od dawna niet. Dlatego szukam pomocy #zdrowie
@rtoip7: wydałam już z 10 koła na prywatne badania, pasożyty, alergenu, raki, #!$%@? genetycznie jestem, ale coś tam właśnie się odezwali z uniwersytetu gdańskiego, króliś doświadczalny () jeżeli będzie coś więcej wiedzieć to zamieszcze jakiś wpis ❤️ może komuś przydadzą się informacje które zebrałam
@ryfka: Co sądzisz o diecie eliminacyjnej albo niskowęglowodanowej? Mam pod ręką informacje, które potwierdzają (co prawda anegdotycznie) skuteczność diety niskowęglowodanowej u osób z chorobami autoimmunologicznymi. Najważniejszym punktem diety jest eliminacja wszystkich zbóż.