Aktywne Wpisy

KonwersatorZabytkow +143
Baby domagają się żeby szkoła zapewniała darmowe podpaski bo jak to argumentują "okres może przyjść wcześniej niż się spodziewają"
No #!$%@? trzymajcie mnie, chodzą wszędzie z torebkami gdzie mają zestaw kosmetyków, lusterko, makijaże, szminki, pomadki, kredki do oczu, dwie patelnie i toster ale włożyć kilka podpasek na zapas to już problem xDDDD
#kobiety #okres #podpaski #bekazrozowychpaskow
No #!$%@? trzymajcie mnie, chodzą wszędzie z torebkami gdzie mają zestaw kosmetyków, lusterko, makijaże, szminki, pomadki, kredki do oczu, dwie patelnie i toster ale włożyć kilka podpasek na zapas to już problem xDDDD
#kobiety #okres #podpaski #bekazrozowychpaskow

kopek 0
Szukam fajnej nazwy na stronę gdzie będę zamieszczał swoje fotografie - głównie krajobrazy.
Kopek Foto? Kopek Media? Kopek produkszyn? Kopek w obiektywie? Inne?
#pytanie #fotografia #tworczoscwlasna
Kopek Foto? Kopek Media? Kopek produkszyn? Kopek w obiektywie? Inne?
#pytanie #fotografia #tworczoscwlasna
Kabel do kosiarki. Kosiarka 1600w. Długość 30m.
Czytając elektrodę w zeszłym roku kupiłem jebutyny kabel 3 x 2,5 o przekroju palca. Jest to super nieporęczne bo jest on ciężki i ciężko go zwijać, przerzucać.
Kosiarka Makita. Ma podłączenie bez uziemienia.
Czy styknie dobry kabel 2x1.5?
@wielowitamin: styknie tyle, że przy tej długości może dojść do 50stC
20 lat temu zapieprzałem z kosiarką 2kW na najtańszym 50-metrowym pomarańczowym kablu ogrodowym z bazaru, więcej jak 2x1,5 mm^2 bym mu nie dał. Ojciec do dzisiaj używa powatowanego w kilku miejscach. ¯\_(ツ)_/¯
cały swój młodzieńczy czas straciłem przy yebanej kosiarce kosząc podwórko.
1500w, zwykły marketowy kabel i nic się nie nagrzewa.
@wielowitamin na to są wzory i tyle. Chcesz ryzykować droga wolna.
Mam nadzieje, ze pomoglem, pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za projekt
@Wiskoler_double: pamiętam swój pierwszy januszex gdy miałem za zadanie podłaczyć wózek widłowy do ładowania. Ładowarka brała z sieci 3kW, a mi nikt nie powiedział (a chłop nie pomyślał bo całe życie w bloku, nigdy wielkie przedłużacze nie były potrzebne) że trzeba cały bębnowy przedłużacz rozwinąć, więc z 30m rozwinąłem tylko ok 5 xD po 30 minutach na całej hali #!$%@?ło spalonym plastikiem xD
Kupuję 1.5 jakiś polski akar i elo najwyżej pójdę do nieba
ten stary na olxa może ktoś akurat podłącza elektrownię atomową w ogrodzie. Waży z 10kg :D